Църквата пропусна златния момент да бъде мястото и инициатора на

...
Църквата пропусна златния момент да бъде мястото и инициатора на
Коментари Харесай

Епископ Тихон: Църквата пропусна златния момент да бъде инициатор на националното помирение

Църквата пропусна златния миг да бъде мястото и основателя на националното помиряване. Това съобщи в " Говори в този момент " свещеник Тихон, викарий на негово светейшество българският патриарх Неофит. Според него е значимо ръководещите да намерят примирение и да не надценяват себе си.

В ефира на Българска национална телевизия свещеник Тихон, който е комшия на премиера Кирил Петков, насочи и съвет към министър-председателя:

" Бих го посъветвал да не се взима насериозно и второ – моралът не може да бъде без една безспорна инстанция, която го подсигурява, а тя може да бъде единствено Бог. Защото морални полезности, които ние ги назоваваме човешки, общоевропейски, те постоянно би трябвало да имат една най-висша инстанция, на която нашенецът да не може да му каже „ Кой си ти да ми кажеш? “

Относно имунизациите против COVID-19 свещеник Тихон разяснява, че у нас процесът е провален, тъй като в търсенето на баланс се е дала думата на хора, които приказват безумия.

" Няма до момента заразна болест, която да не чака своята ваксина. " - посочи свещеник Тихон.- " Не знам по какъв начин ще се излекуваме от недоверието. Въпросът е по лесния или по сложния метод ще стане - очевидно по сложния. Но човек все в миналото в края на краищата би трябвало да прояви и доверие. "

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР