Цъфтящите краища винаги са били един от най-големите проблеми на

...
Цъфтящите краища винаги са били един от най-големите проблеми на
Коментари Харесай

Домашни маски за коса

Цъфтящите краища постоянно са били един от най-големите проблеми на всяка жена. За поддържането на красива коса е належащо да ги няма, само че за жалост те са част живота ни и единственото, което може да създадем, е да ги третираме с подобаващите домашни маски за коса. Независимо дали повода е машинален, термичен или химичен стрес, той унищожава защитния пласт на епидермиса на косъма. Освен това, причина за задълбочаване на казуса с цъфтежа може да се окаже и неналичието на подобаващите хранителни субстанции.
Прочетете още
За страдание, колкото по-дълга е косата, толкоз по-заплетени краища чакат нейните притежателки. Разбира се, фризьорът постоянно е алтернатива, само че няма по какъв начин да го посещавате прекомерно постоянно, защото косата би трябвало и да пораства, нали? Все отново, имаме положителни вести – съществуват разнообразни средства, които могат да ви оказват помощ да се справите с нацъфтелите краища, а точно домашно приготвените маски, включващи разнообразни детайли за пълностоен напредък, елементарно разресване и по-малко цъфтежи.

Домашни маски за коса: Маска с яйце
Най-популярният артикул, прочут със своето удобно деяние върху косата. Яйцата са богати на мастни киселини и протеини, които спомагат за възобновяване на косъма, защитавайки го от раздробяване. Освен това, те карат косата да свети, да бъде гладка и лесна за разресване, свеждат заплетените възелчета до най-малко.
Яйчените маски се вършат един път седмично. Най-популярната от тях се подготвя с яйчен жълтък, 2-3 супени лъжици зехтин и 1 супена лъжица мед. Нанася се върху влажна коса и се оставя към 30 минути.

Домашни маски за коса с горещи масла
Тези маски също попадат в топ 10 на обичаните артикули, част от козметиката на всяка дама, защото заздравяват косата, оказва помощ за растежа й и предотвратя усложнение. Бихте могли да загреете бадемово, рициново, кокосово масло или зехтин в микровълнова фурна за към двадесет секунди. Втрийте сместа в скалпа и косата, и оставете за 45 минути. Маската може да се прави един път или няколко пъти седмично. За многообразие, може да прибавят по няколко капки сандалово дърво, розмарин или друго етерично масло.

Домашни маски за коса: Маска с майонеза
Майонезата е колкото апетитен, толкоз и потребен за косата артикул. Тя подхранва изтощената коса, придава й искра, мекост и пресен тип. Маската се състои от половин чаша майонеза, която би трябвало да нанесе върху влажната си коса и да оставите за най-малко 15-20 минути. Повтаря се веднъж или два пъти на седмица. При третирането на косата с майонеза би трябвало да внимавате с неприятната миризма, подбудена от този артикул.

Домашни маски за коса: Маска с бира
Бирата доставя косата с нужните захари и протеини. По този метод, тя се възвръща и накъсаните краища стават все по-малко. Бирата е превъзходен артикул, осигуряващ размер и искра на косата. За предпочитане е бирата да се нанася върху косъма посредством впръсквания. За задачата, сложете несъмнено количество в бутилка и напръскайте от средата надолу. Правете това по един път всяка седмица и ще се сбогувате със заплетените краища.

Домашни маски за коса: Маска с банани
Бананът е хранителен артикул, богат на извънредно доста субстанции, обичан за ядене и част от много диети, към които дамите постоянно прибягват, с цел да поддържат визията си. Като един от най-вкусните и здравословни плодове, той е прочут със наличието на няколко витамина, желязо, цинк и калий. Ето за какво, за наслада на дамите, които и не подозират – бананът се употребява за основаването на подхранващи маски за коса.

Маската се прави от един узрял банан, малко лимонен сок, розова вода и две супени лъжици кисело мляко. Продуктите се разрушават в блендер, а сместа се оставя за към час върху косата. Повтаря се един или два пъти на седем дни.

Домашни маски за коса: Маска с мед
Медът е естествен артикул, богат на витамини и потребен освен за косата, само че и за целия организъм. Но, дано в този момент съсредоточим вниманието си върху косата. Медът е естествено благосъстояние, което пази косъма от строшаване, делене и раздробяване. Той въздейства удобно върху изтощената коса, като я укрепва, прави я е мека, блестяща, обемна и красива.

Разтворете две супени лъжици мед в четири чаши топла вода. Със сместа изплакнете косата от шампоана, а откакто постои няколко минути, изплакнете още веднъж с вода. Повтаря се един път седмично.

Домашни маски за коса: Маска с прясно мляко и сметана
Млякото от край време е потвърдено средство за здрава, гладка и еластична коса, а комбинирано със сметана се трансформира в същинска здравословна и потребна бомба, предотвратяваща накъсаните краища. Тези артикули задействат и забързват растежа, поддържайки косъма в отлична форма. За задачата се нуждаете от половин чаша прясно мляко и една супена лъжица сметана. Нанесете, оставете да постои 15-20 минути и изплакнете. След това измийте с шампоана и още веднъж изплакнете. Хубаво е да третирате косата с тази маска един път на всеки седем дни в продължение на няколко месеца.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР