Трябва много строг контрол при зеленчуците, които влизат от Турция,

...
Трябва много строг контрол при зеленчуците, които влизат от Турция,
Коментари Харесай

Производители искат строг контрол за вносните зеленчуци

" Трябва доста непоколебим надзор при зеленчуците, които влизат от Турция, Македония и Албания ", съобщи пред БНР изпълнителният шеф на Асоциацията на оранжерийните производители в България Атанас Кунчев преди консултативния съвет, на който ще се разискват ограничения за подкрепяне на българските плодове и зеленчуци, с цел да не са дефицитни на пазара.

По думите му българските домати сега са с съвършено качество. На пазара обаче има пренасищане от турски, гръцки, албански и македонски зеленчуци, добави той в предаването " Преди всички ".

Кунчев акцентира, че българите производители не могат да продават продукцията си в Гърция. Той описа, че при опит да продават на гръцката борса, стартират всевъзможен тип инспекции, запечатват се камионите и производителите са принудени или да се върнат в България, или да им се скапе стоката. От БАБХ нищо не вършат по въпроса, безапелационен бе Атанас Кунчев. Според него и Национална агенция за приходите би трябвало да следи какво влиза в България. Гръцкият домат влиза на 0,05 евро за кг в България, даде образец производителят и изясни:
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР