Трябва ли ни пречиствател за въздуха у дома или в

...
Трябва ли ни пречиствател за въздуха у дома или в
Коментари Харесай

Пречиствателят на въздух Philips - този уред си знае работата 

" Трябва ли ни пречиствател за въздуха вкъщи или в офиса " от дълго време не е въпрос, на който се чудим какво да отговорим. По-правилното запитване е: какъв апарат да изберем и кои са критериите, които са значими?

В последния месец в домашни условия тестваме уреда на Philips от серия 3000i. 

Какво може един апарат и по какъв начин наподобява са двата съществени фактора, които въздействат на избора. 

Най-добрият вид е компактният размер да бъда комбиниран с висока продуктивност. В нашия случай с помощта на 360° въздушен поток уредът дейно покрива помещения с размер до 62 м², разпределяйки чист въздух във всеки ъгъл на стаята.

От позиция на експедитивност – въздухът в пространство от 20 квадратни метра може да бъде рафиниран за 6 минути. 

Ползваме пречиствателя в спалнята, защото това е мястото, където прекарваме най-вече време в жилището ни. Когато готвим обаче - защото имаме интегрирана кухня, част от огромен дневен тракт - местим уреда. Същото вършим и когато се събираме повече хора в една стая. От тази позиция, компактният размер е извънредно значим. 

Вторият фактор са филтрите, с които пречиствателят разполага.

Те са консуматив и в случай че би трябвало да се сменят постоянно, това би представлявало спомагателен разход за семейството. Този пречиствател на Philips има смесен трислоен филтър с живот до 3 години. Тук е значимо да отделим и малко внимание на типа частици, които съумява да улови.  

 NanoProtect Hepa филтърът на нашия пречиствател улавя до 0.003 микрона. Частиците на цигарения пушек да вземем за пример, един от постоянно срещаните замърсители на въздуха вкъщи, стигат до 0.01 микрона. Това е размер, с който филтърът на пречиствателите на въздух Philips се оправя без проблем.

Покрай пандемията станахме експерти по размера на вирусите, тъй че към този момент знаем, че това съответно устройство съумява пречисти въздуха от частици, по-малки и от най-малкия прочут на науката вирус - Зика. 

Освен вируси, от сходен апарат чакаме да “арестува ” и всички фини прахови частици, които влизат вкъщи, когато проветряваме: алергени, бактерии, домакински прахуляк, полени, по този начин известни напролет, и други замърсители. 

 Неотдавна гледахме единствено на цигарения пушек като на това, което трови въздуха вкъщи, и по тази причина проветрявахме след пушачите. В последните години равнището на осведоменост за това какво е въздухът и за какво е значимо да се грижим за него се увеличи доста. Вече има мобилни станции и карти, които ни демонстрират каква е замърсеността на градския въздух в региона, в който се намираме. 

Истина е обаче, че у дома постоянно се случват не по-малко “страшни ” неща.

Дори и почистващите препрати, с които обработваме разнообразни повърхности вкъщи, могат да нарушат салдото на въздуха. Парфюмите, лаковете за коса, лакочистителят също са вредители за чистия въздух. Да не приказваме за готвенето, пърженето и прахът, който се събира особено ако сте в по-населена част на града. 

 Уредът на Philips за секунди реагира на изменящата среда и приспособява режима си на работа.

Когато към този момент се подготвяме за лягане, разгъваме завивки, сгъваме облекла - дейности, на които устройството реагира незабавно и минава в различен режим на работа, който известява със светлинен сигнал в алено и с нараснала скорост на работа - все едно, че се е присъединило турбото на мотора на колата ви. Всъщност, тъкмо турбото се присъединило, само че на пречиствателя. 

Режимите на работа на устройството са 4 - не е належащо всякога да сменяте скоростите сами, пречиствателят си знае работата. 

Нещо доста значимо, което за малко да пропуснем, е звуковият декор на пречиствателя.

Приятно е да знаем, че един апарат работи, само че още по-добре е, в случай че може да не го чуваме. Тук казусът е тъкмо подобен. Устройството има нощен режим, но и без него е толкоз спокоен, че даже не са постанова да го пускаме, като спим. 

Може и да ви се види необичайно, само че даже и без особено съоръжение, когато влезете в стая, в която този пречиствател е работил, просто ще помиришете чистотата на въздуха. Същото е и чувството като се будите заран - все едно сте спали в планина на необятно отворен прозорец. Дори и ранното ставане не ви тежи толкоз, чувствате се отпочинали. 

 Разбира се, на екрана или посредством приложение на телефона си, следите точното равнище на другите замърсители вкъщи – алергени, фини прахови частици, нездравословни газове. През приложението можете да контролирате пречиствателя – да го включвате или изключвате, да получавате потребни препоръки по какъв начин да поддържате дома си по-чист, също по този начин и да виждате какво е замърсяването на открито в региона, в който живеете.

На към третата седмица от използването на пречиствателя отворихме решетката под която се крие филтърът - той е огромен и цилидричен, а с цел да го почистите, би трябвало просто да включите прахосмукачаката и да съберете едрия прахуляк, косми и други замърсители, уловени от предфилтъра. Няма потребност да гадаете по кое време е нечист, тъй като на екрана има индикация и щом тя светне в алено, време е да го почистите. Когато настъпи моментът за промяна, икона ще ви извести за новината, като ще получите уведомление и в мобилната апликация. 

Между другото, в случай че имате куче или котка, този апарат доста ще помогне за чистотата на въздуха у дома. 

Още нещо, което би ви било потребно при избора на пречиствател на въздух е схемата на пресмятане на площта, за която е подобаващ. В случая става дума за един подробност, който може да ви е от употребява - Philips мерят този рейтинг по китайската скица (GB/T), която е доста по-строга и взискателна, за разлика от други производители, които употребяват демократичната канадската скица. Китайската скица за установяване на площта допуска, че въздухът е по-замърсен, затова понижава размера на помещение, с цел да подсигури все по този начин високата успеваемост на филтриране на въздуха. За страдание, знаем че въздухът ни е измежду най-замърсените в Европа, тъй че обърнете внимание и на този миг. 

След като се сдобиете с подобаващия апарат, пожелаваме ви той да свети единствено в синьо - това е цветът на чистия въздух. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР