Трябва да стане ясно на хората - битката не е

...
Трябва да стане ясно на хората - битката не е
Коментари Харесай

Станишев в „Неделя 150”: Битката не е за отсичането на нечия глава, а за политическата линия и ценностите на БСП

" Трябва да стане ясно на хората - борбата не е да се отсече нечия глава, а разногласието е за политическата линия на партията и за това по какъв начин действа като вътрешна народна власт. Спорът е дали Българска социалистическа партия остава социалистическа по идеология и проевропейска политическа мощ или се трансформира в популистка консервативна партия. В позицията на идейната комисия на Българска социалистическа партия, декларирана на вчерашния пленум, се споделя, че платформата " Визия за Европа " е била неглижирана и загърбена. Бяха употребявани послания, които съществено се разминават с идеологията на левицата. Понятието " ляв консерватизъм " не съществува в политическата природа, а то беше налагано персонално от Корнелия Нинова. Подчертаното националистическо говорене на терена на патриотите докара до това Вътрешна македонска революционна организация да има втори евродепутат, тъй като хората постоянно избират оригинала пред копието. "

Това съобщи в предаването " Неделя 150 " по БНР президентът на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев.

Попитан за рецензиите от страна на неговите съпартийци и сътрудници в управлението на Българска социалистическа партия и във воденото от него държавно управление Весела Лечева и Румен Овчаров за старите лица в партията, той отговори, че надали те могат да бъдат обсъждани като " знаците на смяната ".

На въпроси за инфарктното 8 часово съвещание на вчерашния пленум на левицата и бламирането на Нинова, Станишев разяснява, че е бил показан политически отчет, който не дава отговор на главния въпрос - за какво в границите на две години Българска социалистическа партия загуби два извоювани избора.

" Това бе един кастриран отчет, тежко редактиран от Изпълнителното бюро в посока заглаждане на сериозните политически разбори и оценки. Взе се решение работна група да доработи отчета като включи политическите заключения от съвещанието. Пленумът не поддържа предлагането Корнелия Нинова да оглави тази група, което е политическа оценка от страна на Народно събрание. Въпросът не е какъв брой тежки са политическите заключения, а да не повтаря Българска социалистическа партия едни и същи неточности, които стават систематични. В Народно събрание на Българска социалистическа партия имаме политически разлики за линията на партията, за полезностите й и за запазването на демократичния й темперамент. "

Как се управлява партията

" Има към този момент ясно изразено мнение по какъв начин се управлява партията. Свидетели сме на едноличен жанр на взимане на решения, постоянно на политика напук, като се загърбва груповият темперамент на Българска социалистическа партия. В партията тежко е нарушен вътрешният разговор. Пленумът е употребен за щампосване на решения, авансово обявени на медиите. Такъв образец е оцененото еднопосочно като политическа неточност излизане на парламентарната ни група от Народното събрание. Тогава пленумът бе подложен пред приключен факт, а Румен Овчаров още веднъж защитаваше водача посредством закани за бламиране в навечерието на изборите. И Народно събрание се съобрази. Но на всички места в акцията този въпрос беше поставян от нашите членове и симпатизанти - те не схващат нито логиката, нито изгодите от това да с лишиш от тази висока естрада.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР