Трябва да се поздравим категорично с отпадането най-сетне на механизма

...
Трябва да се поздравим категорично с отпадането най-сетне на механизма
Коментари Харесай

Радан Кънев: Задачата през тази година да влезем в Шенген е трудна, но не и неизпълнима

" Трябва да се поздравим изрично с отпадането най-накрая на механизма за съдействие и инспекция ". Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ евродепутатът Радан Кънев.

" Това е доста значим сигнал за приемането ни в Шенген. Основно несъгласие на Нидерландия е, че не могат да одобряват в Шенген страни, които имат спомагателен мониторинг върху върховенството на правото. Сега аргументът им е отвхърлен. Това демонстрира, че речта на Урсула декор Дер Лайен не е голословие, а комисията подхваща съществени ограничения. Това е значим сигнал за вложителите, тъй като ние имаме огромна потребност от свежи средства в българската промишленост. Тя има потребност да бъде задвижена от огромни нови вложения. Нашето бъдеше най-сетне е е на пълновръстен член на Европейски Съюз. Тук идва идващия миг - да си сдадем сметка, че това е доверие в задатък ", сподели той.

" Ние знаем, че проблемите на върховенството на правото у нас никога не са дефинитивно решени. Това е знак към държавното управление, към болшинството в Народното събрание, както и към българския парламент, че се поддържат напъните му за конституционни промени. Но би трябвало да ни е ясно, че ще има още тежка работа в идващите години, с цел да можем да вземем мястото, което би трябвало да заемем. Задачата през тази година да влезем в Шенген е сложна, само че не и неизпълнима. Това значи, че напъните ни би трябвало да бъдат удвоени, утроени в месеците, които остават. И в случай че не дай боже не стане, което е по-вероятният сюжет, да продължат на мига, а не да чакаме октомври следващата година, с цел да забележим дали ще стане 2025 г ", счита Кънев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР