Трябва да се помисли как да се спре трагедията на

...
Трябва да се помисли как да се спре трагедията на
Коментари Харесай

Путин поиска да се помисли как да се спре трагедията на войната в Украйна

Трябва да се намерения по какъв начин да се спре " нещастието " на войната в Украйна . Това сподели президентът на Русия Владимир Путин пред водачите на Групата на двадесетте (Г-20) в сряда.

Изказването на Путин идва на фона на съвсем двугодишната война, която Русия стартира в Украйна. Решението му от февруари 2022 година да изпрати войски в Украйна провокира най-смъртоносния спор в Европа след края на Втората международна война.

В сряда по време на първото си присъединяване на Г-20 от началото на войната Путин сподели, че " военните дейности постоянно са покруса ".

" И несъмнено, би трябвало да помислим по какъв начин да спрем тази покруса ", сподели той и добави, че " Русия в никакъв случай не е отказвала мирни договаряния с Украйна ".

Освен това по време на речта си Путин за първи път употребява думата " война ", с цел да опише обстановката в Украйна. Досега формалният термин, който Кремъл използваше, беше " специфична военна интервенция ", а хора, употребяващи думата " война " бяха преследвани и наказвани.

Войната в Украйна е лиши живота на хиляди хора. Междувременно милиони украинци трябваше да изоставен домовете си в източната част на страната, където се водят най-тежките сражения.

" Разбирам, че тази война и гибелта на хората не могат да не шокират ", сподели Путин. Впоследствие той изрече и познатата теза на Русия, че Украйна е преследвала хората в Източна Украйна, което е наложило началото на войната.

През октомври предходната година Володимир Зеленски подписа декрет, с който дефинира договарянията с Русия при актуалното управление на страната като невъзможни. Русия, от своя страна, сподели същото за Украйна.

През юни 2023 година Зеленски още веднъж удостовери, че с Русия, до момента в който тя не изтегли войските си от Украйна.

За първи път Русия откъсна територии от Украйна през 2014 година след свалянето на проруския президент на страната Виктор Янукович . Тогава тя нелегално анексира полуостров Крим , а проруски сепаратисти окупираха част от областите Донецк и Луганск в Източна Украйна.

На Русия още веднъж атакува Украйна и окупира елементи от територията ѝ.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР