Трябва да се мисли как да работи ВСС, за да

...
Трябва да се мисли как да работи ВСС, за да
Коментари Харесай

Бивш съдия: Трябва да се мисли как да работи ВСС, за да не се допускат нови „Гешевци“

„ Трябва да се мисли по какъв начин да работи Висш съдебен съвет, с цел да не се позволяват нови „ Гешевци “, сподели пред bTV Нели Куцкова, някогашен ръководител на Софийския областен съд, някогашен член на Висш съдебен съвет (1998 - 2003 г.).
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 460
„ Всичко се персонализира тъй като Гешев сподели всички дефекти в управлението на прокуратурата, хората си мислят, че всеки идващ ще е един Гешев и дори, в случай че може да го няма. Това не е деловоден метод на мислене “, сподели тя.

„ Това е конструкция, която има потребност от концентрация. Ако няма ще се основат локални феодали. Не се знае какво може да се чака, тъй като  хората сме елементарно изкушава на всевъзможни оферти, когато имаме власт, нужна е концентрация “, безапелационна бе Куцкова.„ Не мога да приема, че отстраняването на един човек е промяна. Това са лични проблеми на прокуратурата. Не мога да отъждествя освобождение на Гешев със правосъдната промяна “, съобщи тя.

По думите й трябвало да сме признателни на Гешев, тъй като с помощта на него общество схванало казуса с свръхоправомощяването на фигурната основен прокурор.

„ Силно е желателно да няма политическо вмешателство, постоянно е имало и постоянно ще има. Въпросът е, че би трябвало да се сведе до най-малко “, уточни тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР