Трябва да се изгради газовата връзка с Гърция тази година

...
Трябва да се изгради газовата връзка с Гърция тази година
Коментари Харесай

Мартин Димитров: На всяка цена трябва да се изгради газовата връзка с Гърция до лятото

Трябва да се построи газовата връзка с Гърция тази година непременно и то към лятото. Терминалът за полутечен газ, който се построява в Гърция и той би трябвало да бъде подготвен. По-големият проблем е с газа - имаме голяма взаимозависимост, 80-90 % от газа идва от Русия. Това е недалновидна, рискова политика, постоянно би трябвало да имаш опция, сходни зависимости в други европейски страни няма, съобщи в " Денят стартира " на Българска национална телевизия Мартин Димитров, народен представител от " Демократична България ".

По думите му би трябвало да се облекчи вносът на горива, да се ускори още конкуренцията и достъпът до данъчно акцизните хранилища, както и да се ускори контролът в рафинерията в Бургас и върху всички огромни компании.

" От икономическата комисия считаме да поканим Комисия за защита на конкуренцията на чуване още в сряда да забележим регулаторът по какъв начин работи. Не е добър вид да се удължава Мораториумът за цените на битовия ток, крайното решение ще зависи от Народното събрание, само че към този момент няма такова. Диференцираната ставка с краткотраен темперамент, за няколко месеца или за тази година във връзка с цената на тока, парното и газа е една опция, която също стои на масата ", добави Мартин Димитров.
Той разясни, че Сметната палата ще одитира процеса по несъстоятелността на КТБ.

" По тематиката КТБ нищо на процедура не беше съществено направено. Искаме одит, който да покаже в тази процедура по неплатежоспособност предпазен ли е ползата на страната, ползата на кредиторите на банката, Сметната палата има такава опция. Има въпроси, на които в никакъв случай не е отговаряно. Надявам се тази година да има резултати от Сметната палата ", сподели още Мартин Димитров.
Според него преднамерено е бил замитан този развой, като в този момент има опция да се направи сериозна инспекция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР