20% от децата между пет и шест години имат проблеми

...
20% от децата между пет и шест години имат проблеми
Коментари Харесай

20% от децата между 5 и 6 г. имат проблеми със слуха

20% от децата сред пет и шест години имат проблеми със слуха, демонстрира скринингово проучване на 450 деца в детски градини. Това най-често се дължи на трета сливица. Децата са с понижение на слуха с към 20,30 децибела.

Сигналите, които дават децата са значими за родителите. Така те могат да виждат, в случай че детето не чува добре.

" Малко е тънка границата сред това децата да са разсеяни и да не желаят да чуват, и в действителност да не чуват, само че някои от родителите виждат, че детето не чува, че желае да му дублирам, тв приемника и телефона усилва това са главните признаци на подобен вид проблеми, които са свързани с отит. Вече във връзка с третата сливица там имаме хъркане, спане с отворена уста ", сподели доктор Кирил Пеев, УМБАЛ " Царица Йоана-Исул ".

В сходна обстановка попада Диана Николова с девет годишния си наследник.

" Направи ни усещане, че до момента в който гледаше телевизия усилва прекалено много звука, което не е типично и то ни подсказа,че има загуба на слух, а не просто болежка в ухото.Това ни заведе при експерти и при търсене на помощ ", изясни Диана Николова, родител.

При учениците такова инфектиране се отразява по-сериозно,защото стават разсеяни.

" Децата, когато са в час и не чуват добре, одобряват доста по-малко от информацията, която би трябвало да научат и подобен вид деца не разпознати диагностично дълго във времето са считани за слаби възпитаници ", разяснява доктор Кирил Пеев от УМБАЛ " Царица Йоана-Исул ".

Според доктор Пеев трайно понижение на слуха може да има, в случай че няколко години не се лекува.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР