Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската

...
Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската
Коментари Харесай

ДБ се молят на ПП за обща коалиция. Мирчев са надява на повече зрялост в колегите им от Промяната

Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина”, сподели той
България се нуждае от общ политически индивид.

Това сподели в студиото на „ Здравей, България” Ивайло Мирчев от „ Демократична България”.

„ Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина, с цел да се разберем. Искаме да създадем в действителност огромно обединяване. Такова, което да изхвърли въпроса ще се коалирате ли с ГЕРБ, Движение за права и свободи или друга политическа мощ. Хората ще имат опция да гласоподават за нещо огромно, което да подсигурява бъдещата проатлантическа ориентировка на страната”, разясни той.

И добави, че от Демократична България са се оповестили твърдо против опитите за скрита преориентация на страната към Русия.

„ Надявам се това да е явен сигнал за служебното държавно управление, че не би трябвало да се разрешават сходни неща. Не сме взели участие в организацията на митингите от предходната седмица. Не е нужно политическа мощ да ги провежда. Има задоволително будни жители, които са много чувствителни на тематиката геополитическа и енергийна самостоятелност на страната. По време на демонстрацията се свърза с нас вицепремиер Христо Алексиев и увери, че страната ни няма да е енергийно подвластна. Нашата цел е да имаме доста снабдители на естествен газ”, сподели още депутатът.

По думите му страната ни не се нуждае от спомагателни доставки от „ Газпром”.

„ В момента се удвоява терминалът в Гърция. Сега би трябвало да резервираме потенциал с лотове на самия терминал. Това не е сложна задача, длъжни сме като страна да реагираме съответно. Природният газ и за октомври е обезпечен. Работим във форсмажор, във война сме и е мъчно да си представим по какъв начин за месец, месец и половина, някой може да подписа дълготраен контракт, изключително при тези галопиращи цени”, изясни Мирчев.

Длъжни сме като страна да реагираме съответно. Трябва да подсигурим количествата газ за отоплителния сезон. Трябва да има еластичност. Когато има служебно държавно управление, обаче самият диалог е много по-различен. Трябва да продължат диалозите с Турция и Гърция, сподели още Ивайло Мирчев от Демократична България.

Гледаме българския интерес и откровено имаме вяра, че президентът гледа в тази посока и се бори за енергийна самостоятелност на страната, съобщи Мирчев.

По думите му е доста значимо у нас да има обезщетения за семействата и за бизнеса.

" Газпром " е геополитика и нищо друго. Не е бизнес. Той прокарва политиката на Путин. Няма никаква гаранция, че след време няма да реши да ни накаже за нещо и да спре газа, съобщи още той.

Страната се намира в невиждана обстановка. Не мисля, че става проблем за реденето на листите, демократичната общественост е с преференциите.

Проблемите са икономическата рецесия, здравната рецесия и проблемите с войната, означи ги Ивайло Мирчев.

По мотив отхвърли на Политическа партия да създадат обща коалиция с Демократична България, Мирчев съобщи, че се надяват на повече зрялост в сътрудниците им от Продължаваме промяната.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР