„Трябва да отстояваме принципите на националната горска политика и да

...
„Трябва да отстояваме принципите на националната горска политика и да
Коментари Харесай

Зам.-министър Христанов: Правим необходимото гората да се управлява професионално

„ Трябва да отстояваме правилата на националната горска политика и да защитим единна позиция при разрешаването на главните проблеми на горите в страната ни. Правим нужното това благосъстояние - българската гора, да се ръководи професионално и в дух, в който всички хора имат отношение към нея “. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Иван Христанов при отриването на Седмицата на гората в Лесотехническия университет.

Аграрният заместник-министър уточни още, че през днешния ден е ден, в който всички би трябвало да си напомним, че грижата за гората и опазването на горското благосъстояние са дълг на всеки от нас и образец, който да предадем на поколенията след нас, тъй като на следващия ден те ще са тези, които ще го съхраняват и стопанисват.

„ В подтекста на европейското участие на страната ни и екологичните, стопански и обществени провокации, всички осъзнаваме значимостта на проблемите, свързани с опазването на биоразнообразието, на горския запас, на природата в България “, акцентира Иван Христанов. Той посочи, че уговорките, които страната ни е поела за намиране на кардинално и вярно решение на настоящите екологични проблеми, са предпочитана задача, която лежи на плещите на законодателната власт, на всички, които са отдали живота си на това дело и са приоритет в министерството.

„ Единственото място, на което се усещам вкъщи си, е планината. Там настина оценяваме вашия труд - академичната общественост и хората, упражняващи специалността на място, а Лесотехническият университет е подготвил професионално хиляди лесовъди “, разяснява Христанов. Той изрази благодарност към лесовъдите за виновната работа и за труда, който те поставят всекидневно.

Заместник-министърът поздрави всички академичната общественост и студентите, които са поели по пътя на тази виновна специалност. „ Ние всички държим на българската гора “, заключи Христанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР