Трябва да направим качествен, завършен туристически продукт в българските планини.

...
Трябва да направим качествен, завършен туристически продукт в българските планини.
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Трябва да направим качествен туристически продукт в планините

Трябва да създадем първокласен, приключен туристически артикул в българските планини. Това съобщи на съвещание на парламентарната комисия по туризъм депутатът от Българска социалистическа партия и зам.-председател на комисията Вяра Емилова. На съвещанието беше разискван план на Стратегия за развиване на пешеходния и колоездачния планински туризъм в България и потребността от по-добра планинска маркировка. Инициативата бе подкрепена от депутатите. Според Емилова такава тактика е нужна. Много са обаче въпрсите и проблемите, които би трябвало да се решат - за пътеките, маркировката, положението на хижите, изясни Емилова.

Депутатите от комисията разясниха, че не би трябвало да има колела и туристи на едно място. Необходими са обособени зони за шейни и за пешеходци, с цел да се подсигурява сигурността. Другият огромен проблем са моторите, които нанасят вреди. Според депутатите планът е своевременен, само че е значимо по какъв начин ще бъде прилаган и какви ще са глобите за нарушаванията.

Вяра Емилова още преди месеци прикани за разглеждане и приемане на такава тактика. Тя посочи, че през България минават и едни от най-големите интернационалните направления и има огромен интерес от младежите, от чужденци за прекосяване по тях. Те обаче не на всички места са маркирани по един и същи метод.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР