Трябва да имаме ясна визия за бюджета за следващата година

...
Трябва да имаме ясна визия за бюджета за следващата година
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Трябва да имаме ясна визия за бюджета за следващата година

Трябва да имаме ясна визия за бюджета за идната година и метода, по който бизнесът и семейства ще се оправят с рецесиите. От 1 януари идната година нищо не е ясно. Това сподели в предаването " Лице в лице “ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

За нас е нужно някой да поеме отговорността от тези, които ще избираме за народни представители, добави той.

" За мен е значимо да имаме държавно управление, с цел да може да преминем тази тежка зима в изискванията на война, която се задълбочава. На прага сме на световна криза в света, която може да удари стопанската система същински, тъй като ние към момента сме в напредък “, разяснява синдикалистът.

Синдикатът желае държавно управление и то да одобри резистентен бюджет.

Според Пламен Димитров държавното управление ще изкара може би до есента и отново ще се стигне до предварителни избори.

" Ако ни хвърлят на нови избори март или февруари, ще има проблем с представителността на тези избори, тъй като българинът няма да излезе да гласоподава. Вот през зимата вещае предпочитан избор за радикални партии, които ще оферират бързо избавление “, добави Димитров.

Според него инфлацията, която е 18% сега, няма изгледи да се успокои.

" Основните артикули и услуги порастват трагично. 20-те артикули и услуги, които използваме всеки ден са пораснали приблизително с 45-50%. Олиото е пораснало със 100% за една година “, изясни синдикалистът.

Той сподели, че желаят дребна актуализация на Бюджет 22 дружно с приемането на Бюджет 2023.

По думите му на второ място са нужни газови обезщетения. Пари от държавната енергетика няма да стигнат да даваме газови обезщетения. Това желае към 200 – 300 млн. с актуализация на бюджета.

Третото е минимална заплата от януари да стане 50% от междинната – т.е. внезапен скок на минималната заплата от 710 лева на 850 – 860 лева

Важно е с каква минимална заплата ще влезем в еврозоната. Няма страна, която е влезнала в еврозоната с минимална заплата под 500 евро, сподели още Пламен Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР