Трябва да има план В, трябва да има и план

...
Трябва да има план В, трябва да има и план
Коментари Харесай

Политолог определи ситуацията ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ с уестърните: Важно е кой ще мигне пръв

Трябва да има проект В, би трябвало да има и проект С – огромните стратези по този начин вършат, добави той, запитан дали ГЕРБ ще премине към различен вид на сформиране на държавно управление отвън декларирания като желан - с ПП-ДБ.  

 

Ако се стигне до втория мандат, Стефанов чака " реципрочно държание като това, което се е получило при първия и най-после залагаме всички карти в рисковия трети мандат, където не се знае какво ще се случи ". По думите му " третият мандат ще бъде спешно нещо, което ще избавя цялата страна ".

 

" ПП-ДБ ще държат ситуацията заедно така, щото дружно са се докарали дотук, за положително, или за неприятно ", означи още политологът. Според него връзката в новата коалиция е по-сложна от тази в ГЕРБ-СДС.

 

Президентът Радев ще даде някакво време за приемането на фундаменталните съгласно него закони за развиването на страната в средносрочен интервал, " ще бъде малко по-благосклонен, само че не толкоз великодушен, колкото беше преди няколко месеца ", уточни Любомир Стефанов.

 

Има 60% електорален запас, счита Стефанов по отношение на предстоящите загуби на електорат на водещите две партийни обединения поради вероятно взаимно ръководство. Въпреки загубата от така наречен твърдо ядро, Политическа партия има капацитет да пораства, не да губи, добави той.

 

Експертният кабинет би трябвало да бъде от хора, които да не бодат очите от първия ред на посланичество на политическите партии, разяснява политологът в предаването " Преди всички ".

 

Двете първи обединения са в обстановката от уестърните - кой ще мигне първи, сподели още Стефанов.

 

Според него няма никакъв късмет " Възраждане " да поддържа ръководство на някоя от първите две политически сили, тъй като Костадин Костадинов разчита на " поредност от избори, които наливат вода в неговата мелница ". По думите му в този момент " Възраждане " печели от " безадресен яд, който се сипе в тяхната торба ".

 

Стефанов е на мнение, че " минаваме през някаква теснота сега " и ще се измъкнем и издърпаме " от този либерален безпорядък и безвластие " като барон Мюнхаузен, " в случай че ли пък не, историята създава сама моторите си ".

 

Политиците не съумяват да преведат на ежедневен език  " гръмките неща ", които се показват като дълготрайни дела на страната, регистрира Любомир Стефанов.

 

" Всички водачи от първата, втората коалиция или по-първи политически хора споделят – би трябвало, би трябвало, би трябвало и като пристигна моментът да създадат крачките да има държавно управление, споделят – няма пък. И жителите се вбесяват точно от това. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР