Трябва да бъдем готови и внимателни да не предоставяме чувствителна

...
Трябва да бъдем готови и внимателни да не предоставяме чувствителна
Коментари Харесай

Киберексперт: Не предоставяйте чувствителна информация за вас самите

Трябва да бъдем подготвени и деликатни да не предоставяме сензитивна информация за нас самите, коментира пред Нова нюз специалистът по киберсигурност Любомир Тулев.

Тези дни мнозина поданици на София получиха позвъняване от женски глас, представящ се за Наталия, която ги пита дали са от София. Според Тулев при Наталия няма изкуствен интелект.

„ Това е авансово записан диалог. Подобни случаи няма да бъдат инцидентни ”, счита специалистът.

Той прецизира, че всеки от нас, който е употребил Гугъл сред 2006 и 2014 година, което на процедура значи, всеки който е имал интернет през това време, има право на парично обезщетение поради заведено правосъдно дело против софтуерния колос. По думите му това става преди да бъде въведен детайла за персонални данни GDPR.

„ Когато регистрирате ваш профил в тези огромни колоси – Google и всевъзможни снабдители желаеха всевъзможна информация, която може да употребяват с маркетингова устременост. Фейсбук е притежател на Месинджър и на WhatsApp. Ако на Вашия телефон имате месинджър на Фейсбук, той предава информация къде вие спите. Когато гелокацията не се трансформира, Facebook схваща това. Ако до Вас спи различен консуматор на Facebook, излиза наяве с кого живеете ”, разясни Тулев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР