Трусове в здравната система - правителството отстрани цялото ръководство на

...
Трусове в здравната система - правителството отстрани цялото ръководство на
Коментари Харесай

Трусове в здравната система: Всички замесени в незаконните трансплантации са действали като ОПГ

Трусове в здравната система - държавното управление в профил цялото управление на болница „ Лозенец ” в София. Обвиненията към тях са съществени - за осъществяване на съмнителни трансплантации и източване на Здравната каса посредством фиктивни пациенти. В същото време, се чака решение и за проблема с „ Александровска ” болница.

„ Щом здравният министър споделя, че е допустимо някои да се пререди за трансплантация, значи е по този начин. Друг е въпросът дали е редно, най-малкото, тъй като когато не се съблюдава откритият ред за такива интервенции, в частност трансплантацията, това е закононарушение “, разяснява пред Нова телевизия тематиката юристът по здравно право Мария Петрова.

„ Д-р Кацаров сподели, че има хора, които са събрали повече точки за трансплантация. От това, което министърът сподели, имаме всички учредения, че трима души са били по-подходящи от здравна позиция от индивида, който е бил трансплантиран ”, изясни тя.

Адвокат Петрова добави, че тези трима души могат да потърсят отговорност от страната, в случай че думите на здравния министър се потвърдят. Според нея всички забъркани в случилото се са работили като „ проведена незаконна група ”.

„ Пази Боже, в случай че нещо се случи с тях, по какъв начин ще обезпечим процесът и ще разбираем за какво с дейностите или бездействията на страната един човек търпи вреди и страда. Никой не може да ме убеди, че това нещо се е случило един път. Още повече, че нямам доверие тези документи да бъдат преправени толкоз бързо без знанието на всички контролни органи, в това число и на чиновници в Министерство на здравеопазването ”, добави юристът.

За нея са мощно притеснителни думите на доктор Кацаров, че донорите и реципиентите не са родственици. Адвокатът акцентира, че контролът би трябвало да се постанова от Изпълнителната организация по трансплантация.

„ Ако тези дейности се случват от 2019 година, моят въпрос е за какво чак в този момент разбираме за тези неща. И хубаво са сезирали ГДБОП и ДАНС, само че къде е прокуратурата? Това за всички работещи в сферата не е нещо ново. Вярвам, че в случай че при тези данни, изнесени от доктор Кацаров, няма човек, който да понесе наказателна отговорност, като общество би трябвало да се съмняваме освен в здравната ни система, само че и в правосъдната. Очаквам да видя обвинителни актове и каузи в съда ”, безапелационна е Адвокат Петрова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР