Трудовата експлоатация има още по-големи мащаби и трябва да се

...
Трудовата експлоатация има още по-големи мащаби и трябва да се
Коментари Харесай

80% от жертвите на трафик у нас са деца

Трудовата употреба има още по-големи мащаби и би трябвало да се преглежда все по-сериозно. Виждаме повишаване на този феномен през последните години. Това съобщи Даян Шмит, координатор за битка с трафика на хора на Европейския съюз, по време националната конференция на тематика „ Превенция и битка с трафика на хора: положителни практики и устойчиви решения “ в София.

" Преди два дни бяха показани данните от 2022 година от Евростат. Броят на записаните жертви на трафик на хора се усилва – от 7000 на година до 10 000 души. Има доста неустановени жертви. В България 80% от жертвите са деца. Трябва да поставим оптимални старания да предотвратим трафика на деца. Нивото на полова употреба и трудова употреба за първи път е на едно равнище – 40% за половата както и за трудовата. Виждаме спад на други форми на трафик, да вземем за пример – насилствена милостиня, сурогатство или трафик на органи ", сподели Шмит, представена от Българска телеграфна агенция. 

Бюджетът на комисията за битка с трафика на хората, поддръжка на жертвите и разноски за приюти ще бъде повишен със 194%, заяви по време на конференцията вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР