Трудно ще ми е да произведа новина за отпускане на

...
Трудно ще ми е да произведа новина за отпускане на
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски каза кога ще има смекчаване на карантината без лигавене

Трудно ще ми е да произведа вест за разпределяне на ограниченията, само че в Китай към този момент се отпускат и ще бъде любопитно да забележим по какъв начин се оправят, тъй като те са два месеца преди нас с тази обстановка.

Щом обстановката покаже, че в България в действителност нещата са овладени, ще понижим ограниченията и то в порядъка да не се позволява втори пик или в случай че има подобен, да е невисок. Това съобщи шефът на Националният спешен щаб за битка с ковид ген. Мутафчийски по време на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

"Ние приехме, че БЦЖ ни пази, само че това не е потвърдено по никакъв метод. лекарство няма, само че все пак ние се оправяме. Ние тестуваме толкоз, колкото приблизително в цяла Европа. Другите са към 2000-2500 теста с някои дребни изключения ", добави той.

"Ситуацията в Съединени американски щати е извънредно неуправляема и ние не желаем да стигаме до такова равнище. А американската система е над 90 на 100 подготвена по една система за посрещане на земетресения, само че и тя не може да издържи. Очевидно се оправяме, тъй като труповете не могат да се скрият по този начин или другояче ", сподели още ген. Мутафчийски.

"Общата смъртност не може да се скрие и никой не може да избяга от статистиката. Като е казано, че за дадена болест има еди какъв брой си % смъртност, не си ти този лекар, който ще се отърве, отсече шефът на Националния спешен щаб за битка с ковид.

"Не би трябвало да има внушения, че ще се оправим, в случай че стартираме да се лигавим с ограниченията. Не бъркай декларираните планове с изпълнените планове. И в Австрия са декларирани планове, само че от по кое време? 1-ви май! А в този момент сме 7-ми април ", заключи той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР