Трудно се будим сутрин, работоспособността ни е намалена, по-тъжни сме,

...
Трудно се будим сутрин, работоспособността ни е намалена, по-тъжни сме,
Коментари Харесай

Пролетната умора: 4 начина да я преодолееш

Трудно се будим заран, работоспособността ни е понижена, по-тъжни сме, превзела ни е незаинтересованост, а всяко нещо, с което се захванем ни коства извънредно доста старания. Познато? Това са публикуваните признаци на пролетната отмалялост.

Най-често тя е породена от неналичието на слънце през зимните месеци, когато доста от нас понижават и физическата си интензивност. Така напролет тялото ни е изморено и ни е мъчно да се оправим даже с ежедневните си задания. Ето няколко съвета за справяне с това неприятно чувство:)

Движение

Дълги разходки в парка, бягане преди работа, занемаряване на ескалаторите и асансьорите...Има хиляди способи да се раздвижим – от тези леки всекидневни интензивности до тренировки във фитнеса или групов спорт. Избери най-хубавият вид за теб и се отдай на придвижване:)

via GIPHY

Лека храна

Експертите поучават напролет да забравим тежките ястия и да наблегнем на салатите и леката храна. По време на пролетната отмалялост по никакъв начин не е уместно да се тъпчем до момента в който ни се доспи ;)

via GIPHY

Дълбок сън

Това е интервалът, в който организмът си желае повече сън. Това не е чак толкоз неприятно. Просто си разреши най-малко през почивните дни да спиш повече, изключи алармата и угоди на тялото си, което желае отмора ;)

Студен душ

Ако не можеш да търпиш студена вода, тогава пробвай с хладка. Друг съвет на специалистите е да изпробваш контрастни душове за превъзмогване на пролетната отмалялост. Най-общо това значи да редуваш топла и студена вода до момента в който се къпеш. Какъв по-добър метод за пробуждане:)

via GIPHY

И още трикове за положително въодушевление:

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР