Трудно е за вярване, но не са изпълнени елементарни дейности

...
Трудно е за вярване, но не са изпълнени елементарни дейности
Коментари Харесай

Парламентарната комисия по дигитализация вика НСИ, ще търси отговорност за проблемите в преброяването

" Трудно е за поверие, само че не са изпълнени обикновени действия за отбрана на платформата за национално броене от DDoS офанзиви. Национален статистически институт имаше 10 година да се приготви за този миг. През последните 6 година в страната бяхме очевидци на серия офанзиви към софтуерната инфраструктура на доста държавни институции ".

Това написа във Фейсбук националният представител от " Демократична България " Ивайло Мирчев. Той е още и ръководител на парламентарната Комисия по цифровизация, електронно ръководство и осведомителни технологии.

" Оказва се, че в Национален статистически институт никой не си е направил заключения от това. В резултат - отбраната от офанзиви на платформата е сбъркана концептуално. В последна сметка това докара до напълно непредвиден провал. Крах, който можеше да бъде предотвратен, в случай че някой се бе сетил да се отбрани съответно ", написа още той.

" Спешно в Комисията по цифровизация ще извикаме Национален статистически институт, с цел да чуем кой носи отговорност за това и в случай че е нужно ще им предоставим и специалисти, които да ги подкрепят в тези изключителни условия ", съобщи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР