Трудно е да се повярва, че в началото на 20-и

...
Трудно е да се повярва, че в началото на 20-и
Коментари Харесай

Близо ли е краят? Земята лети с 600 км/сек към най-зловещото място във Вселената

Трудно е да се повярва, че при започване на 20-и век учените са смятали, че нашата вселена е неповторима. Днес астрономите познават към 125 милиарда галактики. Представете ли си какъв брой звезди са това? Колко планети? И какъв брой галактики още не сме разкрили?

``
реклама

Невъзможно е да се дефинира точната маса на всички тези галактики и астрофизиците рядко прибягват до теоретични калкулации, с цел да схванат най-малко с какво си имат работа, предава Блиц.

Сега си представете " нещо ", което е толкоз надалеч, че даже не може да се прегледа с най-мощния телескоп. В същото време, " нещото " би трябвало да има невероятни размери, просто колосални. 

Това гигантско и доста далечно " нещо " съществува в реалност и евентуално вашето въображение е доста близо до действителността. Освен обстоятелството, че тази конструкция съществува, тя също по този начин притегля към себе си всички обекти, които са в нейната област на въздействие. Това " нещо " астрофизиците назовават ​​The Great Attractor и това е може би най-ужасното място във Вселената!

Фиксация на придвижването

В покрайнините на Млечния път, в радиус от 1,5 милиарда светлинни години, има към 130 суперструпвания от галактики. Цялата тази маса е в непрекъснато придвижване в избрана посока. Накъде се движи всичко това?



Млечният път в компанията на галактики от съзвездието Дева е част от свръхструпването на галактики на съзвездието " Косите на Вероника ". 

Цялото това скупчване се движи със скорост от 600 километра в секунда в една посока. Тоест, има източник на гравитация от такива размери, че даже въображението на цялото човечество не е задоволително, с цел да го опише. Това " нещо " или The Great Attractor, е по-голямо от стотици и хиляди галактики взети дружно. Аномално, мистериозно " страшилище " на Вселената.

Когато астрофизиците разбрали, че се движим към незнаен източник на гравитация, те се пробвали да изчислят масата му. Много грубите и примерни резултати от проучвания демонстрират, че масата на The Great Attractor е по-голяма от десетки хиляди от най-големите галактики.

Какво ще стане с нас, когато стигнем до нашата дестинация? Никой не знае.

" Фуния на ориста "

Видимата част на вселената се " засмуква " в някаква невидима фуния. Колко материя към този момент е погълнал The Great Attractor?

Съвременните технологии не ни разрешават да погледнем толкоз надалеч и да разберем какво в действителност се крие там. По тази причина The Great Attractor е оптимално мистериозен обект.

Вселенски магнит

The Great Attractor се явява най-големият обект във Вселената и откривателите нямат никаква опция да го изучат в детайли и да опишат неговата природа. 



Може би там, оттатък границата на пространство-време, има някаква грандиозна конструкция, която е част от The Great Attractor? Може би има голямо струпване на тъмна материя, която оказва въздействие на всичко в близост?

Мултивселена

Вероятно точно теорията за мултивселена разрешава най-логичното пояснение за наличието на The Great Attractor. Мултивселената допуска съществуването на безконечен брой Вселени, където нашата е единствено дребна част. Вселените се намират толкоз компактно една към друга, че от време на време стартират да се " допират ".

Всичко това е необикновено необичайно и съществуването на The Great Attractor трудно се поддава на осмисляне. Докато четете този материал, ние се приближихме до " нещото " с повече от 100 хиляди километра.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР