Трудно е да се постигне единомислие сред толкова много хора

...
Трудно е да се постигне единомислие сред толкова много хора
Коментари Харесай

Захарова със силни думи след избирането ѝ, какво каза за Гешев

„ Трудно е да се реализира единодушие измежду толкоз доста хора с разнообразни позиции, в това число и за развиването на правосъдната система. Аз показах пред сътрудниците от Висшия правосъден съвет моята визия за развиването на Върховен касационен съд и събитието, че съм професионален претендент, който е от средата на съдиите, и поема дружно със своите сътрудници голямата отговорност да потвърди на процедура самоуправлението в съда. Надявам се, че това ще бъде позитивен образец и тласък при избора на останалите ръководители на правосъдната власт “.

Това съобщи новоизбраният ръководител на Върховният касационен съд Галина Захарова след съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет. Захарова беше определена с единогласие от 20 гласа. Тя бе и единственият претендент за поста, откакто нито членовете на Висш съдебен съвет, нито правосъдният министър издигнаха други кандидатури.

Захарова съобщи, че още не може да отговори в този миг дали ще поддържа предложение за дисциплинарно произвеждане против основния прокурор Иван Гешев.

„ Председателите на висшите съдилища в България нямат политически функционалности и не организират политики. Това, което ние можем да създадем, е да се сплотим, с цел да реализираме нашите съществени задания – раздаването на правораздаване “, съобщи още председателката на Върховен касационен съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР