„Трудно е да се каже, че цял Афганистан е под

...
„Трудно е да се каже, че цял Афганистан е под
Коментари Харесай

Мохамед Халаф за талибаните: Има риск тероризмът на европейска територия да се възобнови

„ Трудно е да се каже, че цялостен Афганистан е под контрола на талибаните, само че има риск още веднъж страната да се трансформира в средище на въоръжени сили като „ Ислямска страна “ и „ Алкайда “. “

Това разяснява журналистът Мохамед Халаф, откакто в талибаните поеха контрола над президентския замък в Кабул след бягството на президента.

Според него може да има и бежанска вълна, само че към този момент Турция е подхванала ограничения да задържи идващите от Иран, като построява огромна ограда по границата.

Също по този начин опасността е обвързвана и с тероризма, който може да се възобнови на европейска територия, счита Халаф.

Той допусна и че има някаква сделка сред формалната власт в Афганистан и талибаните.

„ Нямаше никакъв отпор от властта там, контрактувано е да се съобщи армията пред талибаните съгласно мен. Има индикации, че са получили заповеди това да се случи и това е пристигнало от държавното управление. То е получило уверението, че талибаните няма да унищожават всичко “, разяснява още журналистът.

Той обрисува и хипотетичното развиване на нещата в Афганистан.

„ Талибаните желаят да наложат изискванията си в Афганистан. Те ще дефинират дневния ред на договарянията “, добави Халаф.

Според него НАТО и Съединени американски щати са избягали, преди да обезпечат спокойно предаване на властта и да има договаряния.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР