Трудните преговори с коалиционните партньори за коригиране на бюджета на

...
Трудните преговори с коалиционните партньори за коригиране на бюджета на
Коментари Харесай

Олаф Шолц вярва, че кризата с бюджета ще бъде преодоляна

Трудните договаряния с съдружните сътрудници за поправяне на бюджета на страната за 2024 година след изненадващото правосъдно решение ще дадат резултат. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц, представен от Ройтерс.

Говорейки на партийната конференция на Социалдемократите (SPD), Шолц даде ясно да се разбере обаче, че няма да има съкращения в обществената страна , област, в която финансовият министър Кристиан Линднер от фискално консервативните Свободни демократи (FDP) прикани за промяна.

Това е извънредно сложна задача. Въпреки това съм убеден, че ще успеем. Ще успеем по метод, който е значим за бъдещето на тази страна, разясни немският канцлер.

Управляващата коалиция на Шолц, която включва и Зелената партия, се разклати от решението на конституционния съд предишния месец, което откри дупка от 60 милиарда евро във бюджета и принуди държавното управление да спре конституционно закрепената " спирачка за дълга " за бюджет 2023 година

Продължаващите диалози са съсредоточени върху това дали прекъсването на дълга е допустимо и за идната година, с цел да се запълни бюджетна дупка от 17 милиарда евро, оставяйки във въздуха разноските за индустриални планове, климатична политика и богатство.
 Шолц даде обещание да удвои поддръжката за Украйна, макар бюджетния недостиг
Шолц даде обещание да удвои поддръжката за Украйна, макар бюджетния недостиг

Канцлерът сподели, че държавното управление му работи с Народното събрание за правене на бюджет за 2024 година " допустимо най-бързо "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР