Трудните пътни условия и метеорологичните влияния са отговорни за всяко

...
Трудните пътни условия и метеорологичните влияния са отговорни за всяко
Коментари Харесай

Как да караме безопасно в есенния сумрак?

Трудните пътни условия и метеорологичните въздействия са виновни за всяко второ пътнотранспортно произшествие, включващо телесни повреди. Къси дни, мъгли, есенни листа по пътищата – изключително есенният сезон може да бъде същинско предизвикателство за водачите.

Основните аргументи за произшествия при неприятна видимост са незадоволителната безвредна отдалеченост и превишената скорост. Ето за какво съветът на специалистите е отпуснете газта! Законът за придвижване по пътищата не дава никакви точни спецификации за това каква отдалеченост би трябвало да се съблюдава до транспортното средство начело, само че правилото отвън обитаемоте места е - „ дистанцията е равно на половината от скороста ви “.

Ако видимостта е по-малка от 50 метра, положителното предписание е да шофирате с оптималната скорост от 50 км/ч. Ако видимостта е по-малка от 50 метра, може би е целесъобразно да карате до най-близката зона за отмора или паркинг и да изчакате, до момента в който мъглата се разсее малко. За установяване на равнището на вмидимост може да ви помогне това, че маркировката на лентата е на 18 метра една от друга по средата на автомагистралите и на 12 метра по селските пътища.

Колкото и идилично да наподобяват цветните листа през есента те на пътя са висок рисков фактор за водачите. Особено когато листата са мокри, се предлага приспособен и изпреварващ жанр на шофиране, при който скоростта би трябвало да се понижава навреме, изключително в завои. В противоположен случай има заплаха от падение макар зимните гуми.

Противно на това, което подсказва името, фаровете за мъгла могат да се включват освен в мъгла, само че нормално при неприятна видимост, при мощен дъжд или снеговалеж. Според специалистите на ARAG обаче няма обвързване за включване. Задните светлини за мъгла, въпреки това, могат да се включват единствено при мъгла и единствено при видимост под 50 метра. Максималната скорост с включени задни светлини за мъгла е 50 километра в час.

Друг проблем есенно време е замъгляването на прозорците. Най-простият и бърз способ за разчистване на замъглени прозорци не е за нежни души - просто спуснете стъклото и оставете влажния въздух да излезе. Но има и по-удобен метод. Запотените прозорци се избърсват най-добре с подобаваща гъба за прозорци или микрофибърна забрадка. Тъй като мръсните прозорци се запотяват по-бързо, постоянното разчистване с препарат за стъкло също си коства.

Препоръчва се сол, котешка тоалетна, кухненска хартия или вестник в купето на автомобила – тези материали отстраняват влагата от въздуха. Солта или котешката тоалетна да вземем за пример могат да се слагат в платнени торби и да се слагат на таблото. В същото време би трябвало да се отстрани всичко, което предизвиква влагата в колата. Мокри якета, влажни кърпи или изпотени спортни облекла могат да се транспортират в багажника. Мокрите гумени постелки също би трябвало да се сушат постоянно.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР