Тройката повече няма да се завърне тук, заяви пред гръцките

...
Тройката повече няма да се завърне тук, заяви пред гръцките
Коментари Харесай

Московиси пред гръцкия парламент: Тройката няма да се завърне тук

Тройката повече няма да се завърне тук, съобщи пред гръцките депутати през днешния ден еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси, чиито думи бяха приветствани от овации, съобщи Ройтерс.

Московиси е на първото си посещаване в Атина, откакто европейските кредитори се съгласиха да обезпечат за страната ново облекчение на дълга.

" Гърция в този момент може да стои на личните си крайници ", съобщи еврокомисарят пред гръцкия парламент. " Настъпи времето Гърция да бъде естествена страна ", сподели още той и добави: " Заедно ще напишем нова глава ".

Московиси, който по-рано се срещна с гръцкия финансов министър Евклидис Цакалотос, съобщи, че контрактуваните предишния месец ограничения за облекчение на дълга са най-хубавото, което европейските кредитори е можело да предложат. Пред кореспонденти той сподели, че страната е завършила със избавителните стратегии.

" Няма повече стратегии за Гърция. Вече няма да има никакви стратегии за Гърция ", съобщи той.

Атина се съгласи на в допълнение орязване на пенсии и повишение на налози в интервала 2019-2020 година след приключването на програмата.

Запитан дали признатото понижаване на пенсиите може да бъде анулирано, Московиси сподели: " Ангажиментите би трябвало да бъдат уважавани ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР