Тромбоза и емболия възникват поради различни причини. Те са свързани

...
Тромбоза и емболия възникват поради различни причини. Те са свързани
Коментари Харесай

Продукти, които предотвратяват тромбоза и емболия

Тромбоза и емболия пораждат заради разнообразни аргументи. Те са свързани със задръстване на кръвоносните съдове, което може да докара до гибел.

Докато тромбозата се появява във вените и артериите, емболията съставлява придвижване на кръвния съсирек. Много хора са изложени на риск, изключително тези с разширени вени.

Какво можете да извършите, с цел да предотвратите този сериозен проблем? Разбира се, тези нарушавания не могат да бъдат избегнати на 100%, само че можете да намалите риска, като водите здравословен метод на живот.

Всеки може да промени навиците си и метода си на живот. Ако имате наследствена предразположеност към тромбоза, време е да се погрижите за себе си, да анализирате сериозно диетата си и да водите по-активен метод на живот.

Днес желаеме да ви разкажем малко повече за тази значима тематика и да ви предложим лист с артикули, които да включите във вашата диета.

Причини за тромбоза и емболия

И двете се основават на разнообразни фактори, които нормално се свързват с метода на живот, генетични фактори и други съпътстващи положения:

висок холестерол и триглицеридизаседнал метод на животпротивозачатъчни хапчета или естрогенни хормони (особено при дами, които пушат)бременностзатлъстяванепроблеми със сърцето или бъбрецитегенетична предразположеност

Както можете да видите, доста от тези рискови фактори не могат да бъдат избегнати. Но единствено тъй като сте бременна или имате висок холестерол, не значи, че имате кръвни съсиреци.

Вие сте изложени на риск, само че това не е причина или разследване.

Така че дано разберем каква е разликата сред тромбоза и емболия.

Тромбозата е струпване на кръв във вените или артериите заради съсирване, смяна в кръвоносен съд или увреждане на стената на артерията.

Емболията може да бъде резултат от тромбоза или струпване на мазнини, амниотична течност или даже въглероден диоксид (при водолази).

Какви храни могат да оказват помощ за попречване на тези рискови положения?

Лимон

Това е превъзходен метод да подсилите имунната си система, да премахнете токсините и да се борите със свободните радикали. Но знаете ли, че лимоните могат да бъдат доста мощни за възстановяване на кръвообращението и увеличение на производството на червени кръвни кафези?

Пийте вода с лимонен сок всеки ден или прибавете малко сок към салатата си.

Зехтин

Зехтинът е натурален източник на омега-6 мастни киселини, които са идеални за намаление на неприятния холестерол (LDL) в кръвта. Със зехтина можете да поддържате артериите си еластични и да намалите натрупването на тромбоцити, което може да попречва притока на кръв и да усили риска от тромбоза.

Авокадо

Авокадото може да бъде даже по-полезно от зехтина. Опитайте да ядете половин авокадо три пъти седмично за закуска. Вашите артерии ще ви благодарят.

Една скилидка чесън на ден

Яжте скилидка чесън най-малко един път дневно. Чесънът е богат на алицин, ензим, който предизвиква здравето на сърцето и имунитета и има антикоагулантен резултат, който подтиква притока на кръв.

Целина

Целината е богата на антиоксиданти, витамини и фитонутриенти, които контролират кръвното налягане. Този зарзават също оказва помощ за намаление на равнищата на кортизола (хормонът на стреса) в кръвта, което може да окаже доста въздействие върху здравето на сърдечно-съдовата система.

Ако консумирате целина сурова или на сок постоянно, ще имате по-чисти и по-гъвкави артерии.

Сок от алена боровинка

Една от най-хубавите естествени благоприятни условия за възстановяване на кръвообращението е алената боровинка. Благодарение на антикоагулантния й резултат ще подобрите кръвообращението си. Пийте сок от алена боровинка и яжте сушени или даже замразени боровинки след края на сезона.

Вижте още: Домашна примес за разширени вени

Моркови

Морковите са отличен източник на бета-каротин – вещество, което понижава вероятността от инфаркти и балансира равнищата на холестерола.

Струва си да увеличите потреблението на тези потребни артикули.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР