Троловете търсят лесен начин да се пошегуват или откровено да

...
Троловете търсят лесен начин да се пошегуват или откровено да
Коментари Харесай

20 от най-големите тролове в историята

 Пабло-Ескобар

Троловете търсят елементарен метод да се пошегуват или искрено да позидевателстват над събеседника, не от персонална полза, а по-скоро от досада. Но би трябвало да отбележим, че има хора, които са обичали да се майтапят доста преди появяването а интернет-троловете. В този преглед ще стане въпрос за най-известните майтапчии в историята:

Пабло Ескобар

Завежда сина си да прегледа Белия дом, до момента в който е търсен от Управлението за битка с опиатите и Интерпол.

Оливър „ Порки “ Бикар

Жителят на Аляска Оливър решил да се пошегува необичайно, като възпламени Еджком – смълчан вулкан. На 1 април 1974 година той занесъл 70 гуми на върха на вулкана и ги запалил. Майтапът сработил и новината за събудилия се вулкан се популяризирала по целия свят.

Граф Лустиг

Един от най-успешните мошеници в историята Виктор Лустиг на два пъти се представял за държавен служител и „ продавал “ Айфеловата кула. Впрочем, „ Лустиг “ на немски се превежда като „ занимателен “.

Диоген

Когато Платон описал индивида като „ двуного без пера “, Диоген занесъл оскубано пиле пред вратата на Платон и оставил там записка: „ Виж! Донесох ти човек! “ Също по този начин витае легенда, че Диоген починал, като особено си задържал дъха.

Джон Тайтър

Джон Тайтър е трол, който се записал в няколко форума през 2000 и 2001 година, където се представял за странник във времето, който идва от 2036 година и разказвал за бъдещето. Най-интересното е, че мнозина му повярвали.

Джонатан Суифт

През 1729 година Дvонатан разгласява сатиричния пасквил „ Скромното предложение “, в което той предлага на бедните ирландски фамилии да продават децата си на богатите фамилии, които те да използват за храна. Джонатан бил мощно подложен на критика в пресата за концепцията си, че бебетата могат да се ядат.

Марк Губин

Жител на Милуоки, който живее покрай летището, написал с големи букви на покрива на дома си „ Добре пристигнали в Кливланд “. В реалност, от Милуоки до Кливланд е много далечко.

Австрия

Как може да назовем трол цяла страна? Много просто, в случай че тази страна е съумяла да убеди света, че Хитлер е бил германец, а Бетовен австриец.

Анди Уорхол

Веднъж той снимал с камера небостъргача Empire State Building в продължение на няколко дни, след което пуснал този запис като филм под името „ Империя “.

 Едгар-Алън-По

Едгар Алън По

Едгар бил изключен от Уесто Пойнт, поради прекомерно директно осъществяване на заповед. Когато получил заповед от инструктора по строева подготовка да се яви за строяване, носейки офицерски колан, той се явил единствено по колан…

Василий Захароф

Гръцкият търговец на оръжие продал подводница на гръцкото държавно управление. После разказал на турците, че гърците имат подводница и продал на Турция две подводници. Накрая се обърнал към руснаците, казвайки им, че в Черно море се е появила нова заплаха. Всъщност, нито една от подводниците не била в работно положение.

Орсън Уелс

Тази обстановка се случила непреднамерено. Когато радио пиесата на Орсън Уелс „ Война на световете “ се появила за пръв път в ефир, доста хора си помислили, че в действителност е почнало настъпление на марсианци на Земята.

Англия

По време на Втората международна война Англия се опитвала да скрие от Германия, че има радар, който се употребява за разкриване на немските бомбардировачи. Била пусната обществена реклама, твърдяща, че английските водачи има великолепно зрение, тъй като ядат доста моркови. Всички, включително и Германия, повярвали в рекламата.

Бенджамин Франклин

Той бил толкоз ослепителен трол, че останалите бащи-основатели на Съединени американски щати били принудени подробно да прочетат и поправят конституцията, с цел да се убедят, че в нея няма смешки.

Пилтдаунският човек

В случая троленето не идва от пилтдаунския човек, а от неговите основатели. Пилтдаунският човек е незнаен по-рано тип античен човек, който, както считали учените дълги години, се явявал изчезналото звено сред индивида и маймуната. Измамата била разкрита съвсем 40 години по-късно.

 хвани-ме-ако-можеш

Франк Абигнейл-младши

Може би един от най-великите мошеници в историята, който станал първообраз на основния воин във кино лентата „ Хвани ме, в случай че можеш “. Още на 21 години съумява да фалшифицира документи, че е водач, доктор и юрист. Също по този начин е изписал задоволителен брой чекове, че да попадне за 10 години в пандиза.

В последна сметка, излежал единствено част от присъдата си, откакто ФБР му предложило да работи като специалист по откриване на фалшификациите.

Исландия и Гренландия

Ако бъдем точни, то троловете са хората, които са дали имената на тези страни. Гренландия (зелената земя) е покрита с лед, а Исландия (ледената земя) е надалеч по-зелена от Гренландия.

Хуан Пужол

Хуан Пужол е двоен сътрудник на немците и англичаните по време на Втората международна война. За своите заслуги и подвиг той по едно и също време бил награден с медал на Британската империя, както и с Железен кръст.

Гърците

Заради най-хитрия подарък – Троянския кон.

Джейм Ранди

Бившият канадски магьосник Джеймс Ранди станал прочут с това, че разобличавал екстрасенси по националната телевизия, а също така и посещавал техни представления, с цел да им скапва триковете.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР