Триумфът на Карлос Алкарас на US Open вероятно бележи момента,

...
Триумфът на Карлос Алкарас на US Open вероятно бележи момента,
Коментари Харесай

Мама и тате държат парите на Алкарас

Триумфът на Карлос Алкарас на US Open евентуално бележи момента, в който огромната тройка Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал най-сетне са изпреварени от неизбежния напредък на идващото потомство. Но зад кулисите на звездната сцена испанският младеж си остава послушното дете на мама и тате. Карлито се гордее с това и не крие, че дължи всичко на своите родители. За своите 19 години Алкарас е постигнал повече от всеки различен в света на тениса. В Ню Йорк, след един извънреден заключителен дуел, първият младеж на върха в ATP победи в четири сета извънредно достойния си противник Каспър Рууд - 6-4, 2-6, 7-6(1), 6-3.

Въпреки това испанецът остава крепко стъпил на земята и това е една от огромните заслуги на татко му Карлос и майка му Вирджиния. Те двамата ръководят милионите, които Карлос печели. Само за триумфа си на US Open Карлито си заслужи чек за 2 200 000 $.

" Моите пари се управляват от родителите ми - признава Алкарас в скорошно свое изявление. - Да, мога да си купя стикове за голф, без да желая позволение от тях. Но за нова кола да вземем за пример би трябвало ги запитвам. Баща ми е по-твърд във възпитанието, а майка ми по-мека. Така че, когато желая да изляза вечер, споделям на майка ми. Като професионален тенисист нямам доста време за занимания. Въпреки това, потегли ли на открито, постоянно получавам и неизбежната повеля: " Не закъснявай. " Когато се прибирам късно, колкото и да се пробвам да не подвигам звук, майка ми и татко ми постоянно се разсънват и ме хващат. "

В персоналния си живот Карлито е благополучен. От много време той има съществено гадже, нейното име е Мария Хименес. Връзката им не е загадка, само че за живота отвън тениса на Алкарас в действителност се знае напълно малко. Оскъдните данни сочат, че Мария Гонсалес Хименес също е тенисистка и е от Мурсия. Освен някои фотоси в обществените мрежи двойката пази всички останали детайлности единствено за себе си. Но Карлито не скри страстите си след мача с Каспър Рууд и приказва искрено на конференцията.

" Надхвърлих доста задачата, която си бях сложил преди шампионата - сподели Алкарас. - Играх на равнище, което не бях достигал в никакъв случай до момента. Много съм горделив и благополучен от обстоятелството, че съм №1 в света. Това е нещо неописуемо. Никога не съм вярвал, че ще реализира нещо сходно едвам на 19 години. Всичко се случва доста бързо. Невероятно е. Мечтая за този миг от деня, в който започнах да играя тенис. "

Според Хуан Карлос Фереро, треньор на Карлос, новият номер едно в света на тениса наподобява на Роджър Федерер.

" Алкарас е доста нападателен, може да играе на всякаква настилка и в друг жанр. По тези индикатори припомня на Федерер ", споделя Фереро.

Дали Карлос ще реализира триумфите на Роджър, е рано да се каже, само че сигурно времето за огромен тенис е пред него.

" България Днес "

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР