Трите основни политически партии ще претърпят лидерски промени до местните

...
Трите основни политически партии ще претърпят лидерски промени до местните
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Предстоят лидерски промени в трите основни политически партии

Трите съществени политически партии ще претърпят лидерски промени до локалните избори. Бойко Борисов е още веднъж при хората, показва близостта си и това би укрепило доверието в ГЕРБ. Случващото се в Българска социалистическа партия дава опция на съперниците на Корнелия Нинова да спънат Българска социалистическа партия към ръководството, а това ще коства на Нинова лидерския пост. В Движение за права и свободи се готви промяна на лидерстовото. Това сподели политологът Стойчо Стойчев в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия.

„ Появата на Делян Пеевски не е инцидентно. Това е опипване на почвата за вдишване на лидерския пост. С популистките си оферти, този човек се декларира като политически водач “, предвижда той.

„ Намаляването на партийните дотации са двуличие в очите на гласоподавателите. Този популистки ход, обаче не е неприятен. И 500 лв. на глас да е партийната дотация, партиите отново ще имат връзки с бизнес структури и корупция. Убеден съм, че в този момент ще стане един лев. Крайно време е да мине това решение през Народно събрание, още повече след поддръжката на ръководещите “, разяснява политологът.

Според Стойчев, Българска социалистическа партия е непредсказуема, по тази причина не мога да предвиждам кой ще бъде водач. „ Крахът за Българска социалистическа партия на локалните избори, обаче е неминуем. Отвсякъде са надвиснали тъмни облаци. ГЕРБ ще прави локалните избори въз основата на локалните структури, които има. Предизвикателството към ГЕРБ ще бъде дали ще съумеят да да удържат позициите си, след високо вдигнатата летва “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР