Триседмично бебе е починало от COVID-19 в Катар, съобщи министерството

...
Триседмично бебе е починало от COVID-19 в Катар, съобщи министерството
Коментари Харесай

Триседмично бебе почина от коронавирус в Катар


Триседмично бебе е умряло от COVID-19 в Катар , заяви министерството на опазването на здравето, отчитайки редкия смъртен случай на дете от това заболяване в страната от Персийския залив.

" Триседмично бебе за жалост е умряло вследствие на тежка зараза от ковид ", се споделя в изказване на министерството на опазването на здравето на емирството.

" Бебето не е имало други известни медицински или наследствени болести и е второто толкоз малко дете, умряло в страната от началото на пандемията ”, се добавя в известието.

Смъртните случаи при деца от COVID-19 са необичайност, само че здравните органи в няколко страни записаха растеж на детските инфекции след разпространяването на разновидността Oмикрон .

Здравното министерство на кралството съобщи, че като цяло младежите са по-малко застрашени от тежка зараза спрямо възрастните хора, само че " в актуалната вълна се заразяват доста по-голям брой деца, които се нуждаят от медицински грижи, в сравнение с в предходните талази ".

Богатият на природен газ Катар публично е записал съвсем 300 000 заболели ковид и към 600 смъртни случая измежду своите 2,6 милиона поданици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР