Тримесечно бебе се нуждае от нашата помощ. Мартина Стефанова е

...
Тримесечно бебе се нуждае от нашата помощ. Мартина Стефанова е
Коментари Харесай

Зов за помощ! 3-месечно бебе с тумор на бъбрека има нужда от средства

Тримесечно бебе се нуждае от нашата помощ. Мартина Стефанова е от София и има израстък на единия бъбрек. Все още не е ясно дали образуванието е доброкачествено или злокачествено. Мартина ще бъде оперирана по неотложност този четвъртък в клиника в Турция. Майка й се обърна с молба към всички, които имат опция да оказват помощ на детето.
Мартина е единствено на три месеца. Скоро е диагностицирана с израстък на бъбрека.
„ Марти повръщаше. Заведох я на гастроентеролог в София, която ми сподели, че има рефлукс. На своя глава взех решение да я заведа в незабавното на Пирогов, просто някой да й направи ехограф, с цел да съм аз спокойна, тъй като нещо от вътрешната страна ми подсказваше, че не е обикновено това повръщане и когато отидохме, те видяха тумора”, спомня си майката на дребната Марти Дима Преснакова.
Докато лекарите в България се чудят по какъв начин да лекуват детето и се двоумят в точната диагнозата, Дима и брачният партньор й водят Мартина за консултация в турска клиника.
„ Туморът притиска и избутва черния дроб към стомаха. Коремчето й е много подуто. Просто това отичане е самият черен дроб. Не е наедрял, не е повредена формата му, само че просто е доста нагоре, тъй като за нейното малко телце, израстък 8 см. на 6 см. е нещо голямо. Тя е единствено 5кг. и 300 грама”, изяснява майката.
За да спасят живота на Мартина, лекарите в Турция ще отстранят болния бъбрек. Ще отстранен и киста на другия, която всички се надяват да не е засегнала надбъбречната жлеза.
Лекарите не изключват туморът да е незлокачествен.
„ На нас ни желаеха 30 000 лева единствено за интервенцията. След интервенцията ще минем 5D скенер, консултация имаме. Ще има следоперативно лекуване. Сумите към този момент доста, доста нарастват и в случай че хистологията излезе добре, мисля, че още 30 000 лева ще са ни изцяло задоволителни. Обаче, в случай че хистологията не е ок, една химиотерапия е 1 2000 евро, единствено самата вливка, настрана са престоите, настрана са консултациите с лекари”, споделя още Дима.
Операцията ще бъде осъществена до края на седмицата.
„ Ние сме две доста мощни девойки и ще се борим до момента в който успеем, главно тя е по-силната, тъй като тя държи мен. Аз когато съм през разпад, просто тя като че ли усеща и стартира да ми се усмихва. Има неповторимо необятна усмивка и това ме събира”.
Който желае да помогне на Мартина, може да го направи посредством банков превод или посредством PayPal:

Титуляр: Дима Стойчева Преснакова
IBAN: BG28STSA93000014118421
PayPal:
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР