Тримесечният експеримент, който Германия предприе с въвеждането на билет за

...
Тримесечният експеримент, който Германия предприе с въвеждането на билет за
Коментари Харесай

Как Германия спести близо 2 млн. тона емисии със суперевтиния билет за обществен транспорт

Тримесечният опит, който Германия предприе с въвеждането на билет за публичния превоз на алегорична цена, имаше за цел да обезпечи финансово облекчение за жителите в изискванията на висока инфлация, само че той също по този начин е съдействал доста за климата. Равносметката е понижени излъчванията на въглероден диоксид, еквивалентни на зареждането на към 350 000 дома за една година. Месечният билет от 9 евро, който разрешава пътешестване в цялата страна с районните влакове, метро, трамваи и рейсове, е икономисал 1,8 милиона тона CO2, защото пътуващите не са употребявали толкоз доста колите си, съгласно данните на организацията на операторите на публичен превоз VDV.

Билетът, който влезе в действие през юни и изтече в края на август, имаше за цел да помогне за намаляване на удара от инфлацията в най-голямата стопанска система в Европа на фона на скока в цените на силата и горивата, провокиран от войната в Украйна. Екологичният резултат е втората огромна изгода от опита.

За трите месеца на опита са продадени 52 милиона билета, с които са осъществени 1 милиарда пътувания месечно, съгласно данните на VDV. Всеки десети ползвател на билет е икономисал най-малко едно пътешестване на ден, което би направил с колата, в случай че нямаше евтиния билет. Организацията цитира резултатите от изследване измежду 78 000 души, извършено от Deutsche Bahn AG и социологическите институти Forsa и RC Research. Всеки пети покупател е бил нов клиент, който нормално не употребява локалния публичен превоз.

Билетът се употребил най-вече в градовете - разумно, поради градския превоз. В селските региони ползата е на половина по-нисък. Но той е насърчил и потреблението на различен вид незамърсяващ превоз - да вземем за пример 17% от потребителите са декларирали, че са минали и към велосипед, с цел да стигнат до връзки на публичния превоз. Над 80% от интервюираните утвърждават концепцията за евтиния билет.
Реклама
Въпреки че имаше опасения по отношение на финансирането на билета, което докара до известно напрежение измежду операторите на публичен превоз, в този момент се чуват политически гласове за удължение на дотацията под някаква форма. " Трябва да намерим безапелационно следващо решение за в цялата страна, с цел да продължим да облекчаваме жителите във времена на възходящи цени и разноски ", сподели Петра Берг, министър на околната среда и подвижността в западната провинция Саарланд, представена от локални медии. Федералните щати са поискали от държавното управление предложение за следващ правилник и още веднъж повече пари за рейсове и влакове.

Общественият превоз в Германия като цяло се преглежда като проблематично дете, когато става дума за запазване на климата, и са нужни още ограничения, с цел да стане по-привлекателен. Само 39% от хората споделят, че са удовлетворени от услугата му, съгласно изследване. Миналата година секторът не съумя да реализира задачите за околната среда, които бяха да спести към 3 милиона тона CO2. Това ускорява риска задачите за климата да не бъдат достигнати, надлежно ускорява и натиска върху държавното управление да откри още способи за понижаване на излъчванията от превоза. Една оспорвана стъпка би била налагането на ограничаване на скоростта по автомагистралите, само че към този момент този ход се отхвърля от ръководещата коалиция макар енергийната рецесия.
Свързани публикации Гугъл Maps към този момент ще демонстрира и най-икономичните и екологични направления 7 септември 2022, 16:02 Да смениш колата с колело против бонус от 4 хиляди евро? Във Франция може 7 септември 2022, 08:03 Пловдив се отхвърли да лимитира паркирането на електрическите автомобили 13 август 2022, 10:30 Вижте още публикации Коментари и разбори Зелената договорка на Европейски Съюз - всичко, което би трябвало да знаете Какви са европейските зелени политики и регулации, кой е обиден, какви схеми за финансиране има и какви са периодите за реализиране на задачите Към публикацията Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР