Тримата румънски граждани, срещу които бе повдигнато обвинение за противозаконно

...
Тримата румънски граждани, срещу които бе повдигнато обвинение за противозаконно
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа тримата румънци за катастрофата с мигранти край Нова Загора


Тримата румънски жители, против които бе повдигнато обвиняване за незаконно подкрепяне на 52 афганистанци за незаконно пребиване на територията на страната, остават в ареста за 72 часа, реши Районната прокуратура в Сливен. Те бяха задържани в петък, откакто бусът, с който са превозвали мигрантите се прекатурна край Нова Загора. Мнозина от транспортираните получиха контузии и пострадвания, а водачът и спътникът му избягаха с пилотен автомобил, каран от третия арестуван. 

Тримата са оповестени от прокуратурата и като съизвършители на закононарушението. Срещу водача на авариралия товарен бус е повдигнато обвиняване за породена междинна телесна щета на двама от транспортираните незаконни мигранти, нарушение разпоредбите за придвижване по пътищата и бягство от местопроизшествието. 

Предстои Районна прокуратура-Сливен да внесе в съда искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на тримата обвинени. Днес от болничното заведение в Сливен бяха изписани и последните двама афганистански жители, които пострадаха при злополуката в петък. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР