Тримата поданици на Кралство Нидерландия, привлечени към наказателна отговорност за

...
Тримата поданици на Кралство Нидерландия, привлечени към наказателна отговорност за
Коментари Харесай

Нидерландците от фабриката за амфетамини край Омуртаг остават в ареста

Тримата жители на Кралство Нидерландия, привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане на опиати, остават в ареста по искане на Окръжна прокуратура - Търговище, оповестиха от държавното обвиняване.

Окръжен съд – Търговище почете настояванията на прокуратурата за установяване на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на трима жители на Кралство Нидерландия, привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група, занимаваща се с произвеждане на прекурсори за високорискови наркотични субстанции . Те остават арестувани под стража.

Те бяха арестувани при интервенция, осъществена под управлението на Окръжна прокуратура – Търговище, от чиновници на Държавна организация " Национална сигурност “ и Главна дирекция " Борба с проведената престъпност “ при Министерство на вътрешните работи на 19 август 2023 година.

Край село Врани кон в община Омуртаг, в отдалечена от обитаемото място остаряла стопанска сграда, била разкрита добре оборудвана лаборатория за произвеждане на наркотични субстанции. Вътре имало построена апаратура с огромен потенциал за задачите на индустриалния развой, както и битови пространства, пригодени за живеене. В пространствата са открити бидони с прекурсори. Общото количество конфискувани субстанции е над 500 кг. Към момента се знае, че лабораторията е почнала своята работа директно преди профилираната интервенция.

Й.С. (48 г.) и М.Б. (36 г.) – членове на проведената незаконна група, били арестувани на място в развой на работа по синтезиране на неразрешени вещества. К.Ф. (58 г.) – обвинен за ръководенето на незаконната група, бил арестуван в бургаско село.

Работата по доказване и документиране на незаконната активност на проведената група продължава под управлението и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Търговище. Назначени са голям брой експертизи.

Съвместната акцията на Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС идва доста скоро откакто изпълняващият функционалностите основен прокурор на Република България Борислав Сарафов и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подписаха съглашение за взаимна работа по линия на производството и разпространяването на опиати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР