Тримата чуждестранни граждани, задържани в завод „Арсенал” в Казанлък, остават

...
Тримата чуждестранни граждани, задържани в завод „Арсенал” в Казанлък, остават
Коментари Харесай

Съдът остави зад решетките чужденците, крали секретни данни от Арсенал

Тримата задгранични жители, арестувани в цех „ Арсенал” в Казанлък, остават дефинитивно в ареста.

Тримата задгранични жители - двама литовци и един съветски жител, са упрекнати в изнасяне на сензитивна информация. Грози ги до 6 години затвор и санкции от 200 000 лв., в случай че се потвърди, че без подобаващ лиценз или позволение са изнесли военна технология.

Същевременно прокуратурата стартира и следствие на лица от Министерство на вътрешните работи и ДАНС, които са разрешили разгласяването на сензитивна информация по шпионския проблем, без да има позволение за това. Казусът касае отбранителната дарба на България, декларират от държавното обвиняване. Изнесените данни са по следствие за кражба на съответни произведения от компания и документи със съдържаща се в тях информация, сензитивна за компанията и представляваща интерес за непознати конкурентни компании.

Съдът реши, че вярно Окръжен съд – Стара Загора е приел, че от доказателствата по досъдебното произвеждане, може да се направи обосновано съмнение, че обвинените са съпричастни към действията за които са привлечени към наказателна отговорност.

Касае се за закононарушения, за които законодателят е планувал наказване отнемане от независимост.

В претекстовете си Апелативен съд – Пловдив приема, че като се вземе поради събитието за вменената предприемчивост, броят на действията, разнородният темперамент на публичните връзки, които се засягат с тях, интервалът на осъществяване, съучастието на обвинените, аргументиран е изводът на Окръжен съд – Стара Загора, че се касае за действия с висока степен на социална заплаха и е налице действителна заплаха обвинените да извършат закононарушение. Налице е и такава да се укрият с оглед обстоятелството, че и тримата са непознати жители и неведнъж са напускали рамките на страната.

Определението на Апелативен съд – Пловдив и дефинитивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР