Трима заслужили дейци на здравеопазването, на изобразителното и на театралното

...
Трима заслужили дейци на здравеопазването, на изобразителното и на театралното
Коментари Харесай

Трима нови почетни граждани на община Мездра получиха своите отличия /снимки/

Трима заслужили дейци на опазването на здравето, на изобразителното и на театралното изкуства - доктор Венцислав Анков, Евгени Кучков и Юли Пухалски, които неотдавна бяха удостоени със званието „ Почетен жител на община Мездра ”, получиха своите оценки. Това стана на майската сесия на Общинския съвет (ОбС). Отличията връчиха кметът на община Мездра Иван Аспарухов и ръководителят на Общински съвет Яна Нинова. 
„ Връчването на званието „ Почетен жител на община Мездра “ се трансформира в традиция в месеца на Празниците на културата „ Мездра-май, сподели по време на церемонията Яна Нинова. Една благодарност към всички тези, оставили парченце от себе си тук, оставили диря в историята на общината ни. Нека не забравяме, че Мездра е отговорност, Мездра е идея, Мездра е обич! С благодарност към хората, съдействали за по-доброто бъдеще на Мездра, отдаваме респект към вас, новите ни почетни жители! “ 
Дългогодишният доктор хирург в МБАЛ - Мездра доктор Венцислав Анков е почетен със званието за повсеместен принос в опазването на здравето в община Мездра. „ Искам да благодаря на общинските съветници, на Председателя на Общински съвет, на господин Кмета, за тази огромна и влиятелна премия, съобщи при приемане на оценката доктор Анков. Когато получавам тази премия, не мога да не се обърна към моите сътрудници в болничното заведение, с които сме работили години, години наред за опазването на здравето в общината. Благодаря ви! “. 
„ Тази премия не я смятам персонално за себе си, показа, очевидно разчувствуван, художникът Евгени Кучков, който е почетен със званието за неговите изключителни заслуги и необикновен принос в духовния живот на общината. Тази премия е в памет на майка и татко… Това са хората, които сътвориха две момченца и ги възпитаха в родолюбие и в труд. Аз не знам друго семейство да има двама сина - и двамата почетни жители на този град. Това е в тяхна памет! “. 
„ Искрено съм сюрпризиран, че ми се отдава такава чест, дами и господа, не съм си го и помислял даже, сподели театралният режисьор Юли Пухалски, който също получава високото отличие за изключителни му заслуги и необикновен принос в духовния живот на общината. И когато една вечер си легнах като честен жител и споделих: „ Лека нощ! “ на брачната половинка си, а на другата заран се разсъниха като почетен жител, се почувствах като риба на изсъхнало - не знаех какво да кажа, не можех да говоря… 
Сега, когато съм още веднъж във „ водата “, остава по-трудното - да остана честен, въпреки и почетен жител на Мездра. 
Благодаря ви от цялото си сърцев и душа! Честит 24 май „ на патерица “! Честита премия на Георги Господинов и на всички нас - премията „ Букър “! Благодаря ви! “. 
С новите трима, удостоени с най-високото отличие, почетните жители на община Мездра стават общо 70. Доайени измежду живите носители на званието са роденият в с. Върбешница изтъкнат български историк проф. Петър Петров (р. 1924 г.) и националният инструменталист, майсторът на окарината полк. инж. Георги Димитров от с. Лик (р. 1931 г.). Най-младите носители на оценката са лекоатлетът Митко Ценов (р. 1993), гимнастичката Мая Пауновска (р. 1988), треньорът по лека атлетика Йоло Николов (р. 1984), физикът доцент доктор Венелин Кожухаров (р. 1980 г.) и шахматистката Мария Велчева (р. 1976 г.). 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР