Трима участници в телефонни измами са установени от плевенските криминалисти,

...
Трима участници в телефонни измами са установени от плевенските криминалисти,
Коментари Харесай

В Плевен заловиха трима ало измамници

Трима участници в телефонни измами са открити от плевенските криминалисти, оповестиха от дирекцията на Министерство на вътрешните работи в регионалния град.

Жена на 49 години от Плевен е съобщила в полицията, че 11-годишно момиче е излъгано по телефона от чужд. Той се показал за доктор и под предлог, че майка ѝ е претърпяла ПТП и има потребност от интервенция, я предиздвикал да изхвърли през терасата на жилището 3000 лв., 620 евро, три златни пръстена и една златна гривна.

Мъжът е оголен и арестуван - 41-годишен от Варна. Разкрит е и различен варненец - на 41 години, който е подпомагал за закононарушението първия.

Задържан е и 44-годишен за телефонна машинация от 17 април в Плевен. Мъж на 83 години декларирал, че чужд му се обадил по телефона и се показал за служител на реда. Под предлог, че се организира полицейска интервенция по залавянето на телефонни измамници го предиздвикал да събере в плик наличните в дома му пари - 7000 лв. и 3000 евро и да ги изхвърли през терасата. Задържаният лъжец е от село Церовище, област Търговище.

И тримата телефонни измамници са привлечени като обвинени и ще бъдат съдени в Районния съд в Плевен, прецизираха от полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР