Трима състезатели на Боксов клуб Бдин участваха в турнира за

...
Трима състезатели на Боксов клуб Бдин участваха в турнира за
Коментари Харесай

Два медала за Бдин от Държавното първенство по бокс за мъже в Ботевград

Трима състезатели на Боксов клуб " Бдин " участваха в шампионата за Купата на България по бокс, който се явява и първи кръг от Държавното персонално отборно състезание при мъжете и дамите.
Шампионатът приключи през днешния ден в Ботевград, като присъединяване в него взеха над 130 боксьори от цялата страна.
Възпитаниците на треньора Кирил Бушев оставиха отлични усещане с показаното на боксовия кръг, като завоюваха два медала и се подредиха на девето място в отборното класиране за Купа България.
Двукратният републикански първенец при младежите от предходната година Станислав Петров заслужи сребърен орден при първото си присъединяване при мъжете. В категория до 60 кг победи изрично Любен Любенов от Перник на четвъртфиналите и Нур Мужах от Плевен в полуфиналната борба, като и двете срещи завършиха във втория рунд. Във финала обаче отстъпи с 3:2 съдийски гласа на представителя на ЦСКА Георги Стойчев. Видинският щаб дефинира решението на реферите като " доста противоречиво ".
Росен Енчев заслужи бронз в категория до 71 кг. Той победи с нокаут в първия рунд Сами Далли от Червен бряг в първия кръг. Записа безапелационна победа с 5:0 съдийски гласа над Пресиан Станев от БК " Олимп " в четвъртфиналите. Стойчо Бонев от БК " Победа " /Бургас/ обаче спря видинския играч в полуфиналите.
При най-тежките, категория +92 кг, представителят на " Бдин " Валдемар Иванов имаше малшанса да срещне още в четвъртфиналите националния играч от ЦСКА Радослав Панталеев, който заслужи златния орден. Иванов остана на 5 място в своята категория.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР