Трима са кандидатите за гуверньор на Централната банка - настоящият

...
Трима са кандидатите за гуверньор на Централната банка - настоящият
Коментари Харесай

Парламентът прие правилата за избор на подуправители на БНБ, опозицията обяви кои са

Трима са претендентите за гуверньор на Централната банка - актуалният шеф Димитър Радев, препоръчан от ГЕРБ-СДС и подсилен от ПП-ДБ, Любомир Христов - от " Възраждане " и Николай Каварджиклиев - от " Българска социалистическа партия за България ". Те ще бъдат изслушани през днешния ден в бюджетната комисия. Който завоюва поста от тримата, ще има опция да избере и подуправителите си.

За определен при гласуването в пленарната зала подуправител се счита претендент, който е получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. Ако претендент не получи нужните гласове, Народното събрание приема решение за разкриване на нова процедура за избор, плануват разпоредбите.

От опозицията упрекнаха ръководещите, че имената са авансово ясни и това са Петър Чобанов от Движение за права и свободи и Андрей Гюров от Политическа партия.

В типичния си жанр и с доста подигравка Тошко Йорданов напряко предложи да се запишат съответните букви в условията.

Йорданов стартира с единия претендент по какъв начин би трябвало да е роден в Ямбол, да е приключил УНСС и да е бил министър в кабинета " Орешарски, а другият претендент да е роден в Гоце Делчев. И продължи в същия дух с съответни биографични данни на двамата депутати, които непосредствено да бъдат записани, с цел да не се объркат националните избраници при гласуването.

В имитация Йордан Цонев му напомни по какъв начин преди те пък са подкрепили техния претендент за Българска народна банка Любомир Каримански, който не беше определен поради Политическа партия и Демократична България. И укори Има Такъв Народ, че единствено пускат фойерверки в Народно събрание, тъй като шоуто явно е закъсало.

" След като сте поискали шоу, ние сме отсреща, да покажем готините ви номера на българите, с цел да знаят какво се случва ", отвърна ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ. И напряко предложи в разпоредбите Народно събрание да впише занапред имената на Петър Чобанов и Андрей Гюров, с цел да не се объркат депутати при гласуването. Той съпостави избора на подуправителите с този на оповестяването на социална поръчка на Народното събрание за нови коли.

" Колата е дълга 4 м и 56 см и би трябвало да е черен цвят и еди какъв брой си коня ", сподели Йорданов. Предложи и името на Даниел Лорер да се допише, тъй като " цялата страна се занимава от много време с него и жена му, всички други са некадърни ".

" Ако сътрудниците са съгласни, предлагам да го включим към другите оферти ", сподели Тошко Йорданов. Сети се и за още данни, които да се запишат в условията. " Пръстовият отпечатък да подхожда на Гюров и чобанов, би трябвало да сме сигурни, че ще бъдат определени, тъй като сме определени да се грижим за хората ", съобщи през смях Йорданов.

Деян Николов от " Възраждане " влезе в тона и добави изискванията за претендентите. " И номер на персонална карта да прибавим ", сподели депутатът. ой изиска и Българска народна банка да си разгласява разбора за приемането на еврото. Николов прикани ръководителя на бюджетната комисия Йордан Цонев в комисията да създадат и стопански спор за еврозоната.

" Чудя се за какво Народното събрание продължава да си губи времето с предрешени проблеми, разяснява и Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. " Запишете единствено един аршин и дайте да не губим времето на българските жители и парламент - " утвърждава се всяка една кандидатура, която е одобрена в борда сред ГЕРБ и " Продължаваме Промяната ", а от през вчерашния ден и Движение за права и свободи ги включете в този ръб ", като предложи напряко да ги гласоподават още през днешния ден.

" Вече следващ час се очаровам на това по какъв начин вие критикувате в действителност демокрацията - тя по този начин действа, в парламент са образуват болшинства и взимат решения ", отбрани достойнството на ръководещите Георг Георгиев от ГЕРБ. " По този метод като разсърдени деца да тропате с крайник от трибуната и да хвърляте в една или друга посока някакви клевети - няма по какъв начин да се съгласим с това ", сподели Георгиев.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР