Трима румънски волейболисти бяха уличени в незаконни залагания и впоследствие

...
Трима румънски волейболисти бяха уличени в незаконни залагания и впоследствие
Коментари Харесай

Трима румънски волейболисти с доживотни наказания за незаконни залагания

Трима румънски волейболисти бяха уличени в противозаконни залагания и след това осъдени със прекъсване на правата до живот. Така в границите на по-малко от 10 дни в румънския волейбол избухва втори скандал, обвързван с един и същи тим.

След като българският експерт Николай Желязков напусна треньорския пост в Аркада (Галац) заради недоразумение с управлението, в медиите излезе информация, съгласно която играчи на отбора са се забъркали в схеми, противоречащи на разпоредбите. Александру Мускина, Александру Чершемба и Андрей Урсаке, залагали преди втория мач от 1/16-финала на Купата на CEV сред Аркада и сръбския Войводина (Нови Сад) на 4 януари тази година.

Мускина и Чершемба предложили на Урсаке да употребява своята карта в уебсайт за
залагания и да прави онлайн залози против клуба си. Тъй като FIVB получава предизвестия посредством софтуера на CIO, когато някой от играчите от неговата база данни се опита да заложи, и по този начин аферата била разкрита.

" Получихме документ от Международната федерация през предишния месец, в който ни осведомят, че Александру Мускина, Александру Чершемба и Андрей Урсаке са краткотрайно осъдени за манипулиране на резултатът от мача. Все отново, вземането на крайното решение ще бъде отсрочено малко ", съобщи президентът на Румънската волейболна федерация (FRV) Георге Вишан пред " Gazeta Sporturilor " .

" Ако решението остане финално, тримата играчи рискуват една от най-драстичните наказания в спорта, даже по-тежки, в сравнение с във футбола. Според регламентите на FIVB се постанова санкция от 50 000 до 150 000 евро и наказване за минимум от 5 години според от резултатите от мачовете. Дори в случай че получат по-малка санкция, те няма да могат да платят цялата сума, тъй че към този момент няма да могат да играят волейбол в никакъв случай ", добави шефът на румънския волейбол.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР