Трима полицаи ще бъдат временно отстранени от работа заради случая

...
Трима полицаи ще бъдат временно отстранени от работа заради случая
Коментари Харесай

Отстраняват полицаи заради пребития младеж пред дискотека в Плевен


Трима служители на реда ще бъдат краткотрайно отстранени от работа поради случая с пребития пред заведение в Плевен 19-годишен юноша. За превишаване на права и непозволена приложимост на мощ от страна на чиновници на реда сигнализира по-рано и бащата на потърпевшия. По случая е формирана дисциплинарна инспекция.

В събота на разсъмване на излизане от дискотека се сбиват две компании, споделя пред bTV бащата на бития юноша. В един миг се намесват петима цивилни, за които след това по записите от камерите е открито, че са служители на реда.

„ Започват с ритници, с юмруци да го бият, наподобява това не им стига, на това място, където е кръвта, с един пестник най-якият напряко го нокаутира и той изпада в безсъзнание, гълта си езика, чист шанс е, че е съумял въпреки всичко да оживее “, описа бащата Костадин Недялков.

Младежът е със съществени контузии. До приключването на дисциплинарната инспекция част от служителите на реда ще бъдат отстранени.

Директорът на ОД на МВР-Плевен старши комисар Веселин Вътов удостовери за bTV, че в действителност има стълкновение и блъскане. По думите му служителите на реда са били цивилни и отвън работно време, а процедурата, по която е трябвало да работят, не е спазена.

Вътрешният министър чака бърз и безапелационен резултат от инспекцията.

„ Разпоредил съм на шефа допустимо най-бързо да приключи тази инспекция. Знам, че той през днешния ден е дал изказване, отстранени са чиновници. Аз ще проследявам придвижването и хода на тази инспекция. Ако има потребност да се намеся, ще се намеся “, съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„ Очаквам бърз резултат от инспекцията и безапелационен резултат. Ако има чиновници, които са позволили нарушаване, или освен това, неотложно чакам да бъдат глобени “, добави министърът.

От Министерство на вътрешните работи и прокуратурата увериха, че ще се работи оптимално транспарантно и казусът няма да бъде потулен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР