Трима от пет човека, който работят от вкъщи в Германия,

...
Трима от пет човека, който работят от вкъщи в Германия,
Коментари Харесай

Трима от пет служители в Германия се чувстват доволни от работата от вкъщи

Трима от пет индивида, който работят от у дома в Германия, оповестяват, че се усещат доста щастливи от този режим на работа. Това демонстрира проучване на института за пазарни изследвания "Форза ", извършено по поръчка от немското здравноосигурително сдружение "Кауфманише кранкенкасе ", съобщи ДПА. Анкетирани са били 1002 индивида в интервала сред 10 и 25 януари.

Само една пета от респондентите разказват прекарванията си по време на отдалечената работа като най-вече отрицателни, сочи още проучването.

Около 70 % от интервюираните споделят, че когато не са в офисите си те съумяват по-лесно да комбинират фамилния и професионалния си живот.

Една пета от чиновниците декларират, че работата от у дома има положителен резултат върху здравето им, изключително заради намаляването на напрежението.

Но тъкмо толкоз са и тези, които настояват, че престоят им у дома им се е отразил зле. Водещите проблеми, за които споделят, са болки в кръста и напрежение в мускулите.

Това е причина някои от чиновниците да отсъстват от работа, сочат данни на здравноосигурителното сдружение. Около 24 % от отсъствията от работа са били свързани с недоволства от проблеми в мускулите и костите. През предходните години този % е бил сред 22 и 23.

Около две трети от чиновниците в хоум офис режим на работа, които оповестяват за проблеми с менталното си здраве, са дами. Става въпрос най-вече за домакини, които се грижат и за дребни деца и би трябвало да съвместяват тези свои отговорности с професионалните си задължения.

Докато работят отдалечено, хората, които живеят с сътрудниците си, страдат по-малко в сравнение с тези, които живеят сами, демонстрира анкетата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР