Трима малолетни са установени, след като потрошиха кола. За случая

...
Трима малолетни са установени, след като потрошиха кола. За случая
Коментари Харесай

Малолетни потрошиха няколко коли, искали да се учат да шофират

Трима малолетни са открити, откакто потрошиха кола.

За случая оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Хлапетата унищожили и развалили поредно стъкло на лек автомобил „ БМВ “ с шуменска регистрация, десен фар и ризница на товарен автомобил Ивеко “Дейли “, калници и брони на лек автомобил Деу “Нубира “, задна ризница на лек автомобил Фолксваген „ Голф “, задна дясна врата и калник на лек автомобил Ауди „ А6 “.

Автомобилите били на двама мъже, притежатели автокъщи, които се намират на обща площадка на бул. “Ришки проход “ в Шумен. Всичко почнало в неделния ден, когато малолетните момчета решили да посетят една от автокъщите, да намерят автомобил, за „ да се научат да карат “.

Първо видели паркирано БМВ, счупили му стъклото, само че откакто не намерили ключ с цел да го подкарат, се трансферирали на други коли. Така стигнали и до товарен автомобил Ивеко, само че откакто го подкарали, удaрили паркираните към него коли.

Прехвърлили се на Форд “Транзит “, само че късият им курс на шофиране завършил със затъване в калта. След като закъсали, се върнали в автокъщата и подкарали други два микробуса. За благополучие закъсалият в калта бус им попречил да излязат от автокъщата.

След като не съумели решили да се приберат по домовете си и да се върнат на идващия ден, с цел да си продължат „ образованието по шофиране “.

Сутринта на 9 юли към 9:30 часа един от притежателите на автокъщата, забелязал трите момчета, които правили опит да се качат в един от колите. Подал сигнал в полицията.

На място бил открит единият, който е на 10-години. Малко по-късно чиновниците на реда открили и съучастниците му - още едно момче на 10 години и 7-годишния му брат. На място бил осъществен оглед.

Образувано е досъдебно произвеждане. Работата по документиране на закононарушението продължава под контрол на прокурор от РП- Шумен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР