Трима мъже от Централна Азия бяха изправени пред шведското правосъдие

...
Трима мъже от Централна Азия бяха изправени пред шведското правосъдие
Коментари Харесай

Швеция съди трима мъже, подготвяли терористичен акт

Трима мъже от Централна Азия бяха изправени пред шведското правораздаване за подготовка на терористично нахлуване, съобщи Франс прес, като се базира на прокуратурата и локалния щемпел.

Тримата са обвинени, че са се сдобили и са складирали огромни количества химикали и други средства с желание да убият и ранят хора. " Ако терористичният акт е бил сбъднат, последствията за Швеция щяха да са доста тежки ", съобщи прокуратурата.

Заедно с още трима мъже от Централна Азия те са упрекнати и във финансиране на тероризма. Шестимата са обвинени, че са изпращали пари в чужбина за интервенциите на групировката " Ислямска страна ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Според в. " Дагенс нюхетер " обвинените са на възраст сред 30 и 46 години и са от Узбекистан и Киргизстан - преобладаващо мюсюлмански някогашни руски републики.

Петима са в ареста от април след интервенция на полицията в град Стрьомсунд, на 600 км северно от Стокхолм. Шестият е освободен в очакване на делото, чието начало е планувано за 7 януари. И шестимата отхвърлят да са нарушили закона.

През юни узбекистанецът Рахмат Акилов, кандидатствал за леговище в Швеция, беше наказан на пожизнен затвор, откакто през 2017 година умъртви петима души в шведската столица с откраднат камион. На делото той съобщи, че желал да накаже Швеция за присъединяване й в битката против " Ислямска страна ".



Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР