Трима лекари от Първа градска болница в София организират с

...
Трима лекари от Първа градска болница в София организират с
Коментари Харесай

Скандал До Небесата! Арестуваха Български Лекари На Хуманитарна Мисия! Безочливото Деяние Е В

Трима лекари от Първа градска болница в София провеждат с писменото единодушие на Здравния дом в Босилеград, в Западните околности, на територията на Република Сърбия, филантропична акция за оказване на здравна помощ за локалното българско население.

С идването на лекарите в Българския културно-информационен център в Босилеград се явява медицински контрольор от Ниш, придружаван от към 20 служители на реда, които задържат българските лекари и ги водят в локалното полицейско ръководство. В локалната полиция лекарите са арестувани без да бъдат разпитвани или да се изисква каквото и да било попълване на документи, с което в действителност не се дава опция да се разбере защо са арестувани. Лекарите са освободени към 17 ч. българско време.

За случая е осведомен генералният консул на Република България в град Ниш Едвин Сугарев, който е взел всички надлежни ограничения за изясняване на случая.

Този случай става единствено два дни след отбелязването на Деня на Западните околности, който е обвързван с окупацията и предаването на българското население на Кралството на сърби, хървати и словенци през далечната 1920 година

Случаят е съществено нарушаване на формалната българо-сръбска политика на съдействие и добросъседство, ориентирана към основаването на удобни предпоставки за присъединението на Сърбия към Европейския съюз, съобщи професор Митев и добави, че Гражданският комитет " Западни околности " ще показа публично мнение по случая.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР