Трима души в карантинно отделение на главната болница в столицата

...
Трима души в карантинно отделение на главната болница в столицата
Коментари Харесай

Трима с ебола в болница в Уганда

Трима души в карантинно поделение на основната болница в столицата на Уганда Кампала дадоха позитивни проби за ебола, заяви през днешния ден здравната министърка Джейн Рут Асенг, представена от

" Вчера трима души от общо 60 в карантинното поделение на болница " Мулаго " дадоха позитивни проби за ебола ", написа тя в туитър. " Те ще бъдат трансферирани за лекуване в карантинното поделение в град Ентебе, защото в отделението в " Мулаго " към момента се намират 58 карантинирани контактни лица ", заяви Асенг, имайки поради друга болница, ситуирана на 41 км от Кампала.

Министерството на информацията на Уганда заяви през вчерашния ден, че епидемията от ебола в страната, при която до момента има 65 инфектирани и 27 умряли, към този момент е под надзор и се чака да утихне до края на годината. Властите постановиха триседмичен локдаун в регионите на Мубенде и Касанда в централната част на страната, които станаха епицентър на епидемията от суданския вид на вируса ебола. Мерките включват нощен полицейски час, ограничавания за напредване и затваряне на религиозни и развлекателни обекти.

Министърката сподели, че тримата новоаразени са били в контакт с пациент от Касанда, умрял в болничното заведение " Мулаго ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР