Трима души са загинали в резултат на възникнало огнище на

...
Трима души са загинали в резултат на възникнало огнище на
Коментари Харесай

Хранителна добавка предизвика огнище на салмонела в Дания

Трима души са починали вследствие на зародило огнище на салмонела, оповестиха датските здравни управляващи. Разболели са се минимум 33-ма души.

Според датската здравна организация SSI 19 души са лекувани в болница. Заразените са на възраст сред 2 и 92 години.

Всички наранени са консумирали капсули от хранителната добавка " Husk ", създадена от " Orkla Care ".

Властите откриха следи от салмонела в продуктите в домовете на пациентите.

Билковите артикули на тази компания нормално се употребяват като слабително средство. Луизе Мюлер от датския Statens Serum Institut съобщи, че за първи път организацията открива, че растителната добавка е предизвикала огнище на салмонела.

Бактериите на салмонелата нормално се откриват в сурово или недопечено месо, яйца или други хранителни артикули. Инфекцията може да аргументи тресчица, диария, болки в стомаха, повръщане и в някои случаи гибел.

Говорителят на " Orkla Care " Хакон Магели съобщи пред Би Би Си, че не е доказана ясна връзка сред трите смъртни случая и продуктите на компанията.

Въпреки това, като защитна мярка, той съобщи: " В момента взехме решение да изтеглим всички артикули " Husk " заради огнището в Дания, а също и за шведския, норвежкия и финландския пазар ".

Той сподели, че продуктите на " Orkla " са на датския пазар от 35 години и в никакъв случай не са имали случаи на салмонела. " Не знаем повода (за огнището), само че в този момент започнахме цялостен обзор на процеса от доставката на първични материали до производството на крайния артикул ", сподели Магели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР