Трима души са задържани за умишлено убийство и принуда в

...
Трима души са задържани за умишлено убийство и принуда в
Коментари Харесай

Задържаха майка и син за умишлено убийство в Стара Загора

Трима души са арестувани за съзнателно ликвидиране и насила в Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. При профилираната полицейска интервенция във връзка със гибелта на 76-годишен мъж са арестувани 45-годишна жена и 21-годишният й наследник за съзнателно ликвидиране и насила. За насила, в съучастничество със арестуваните е притеглен и 28-годишен мъж, който е племенник на арестуваната жена.
Тримата са били арестувани на 27 юни 2020 година Установено е, че на 23 юни 2020 година, обвинените са отишли в къща в един от кварталите в Стара Загора. Там живеели потърпевшият 76-годишен и неговият наследник, който е на 52 години.
Тримата обвинени се скарали с тях във връзка закъснение на пълномощие с позволение за пътешестване в чужбина на 10-годишно дете. Те желали да принудят мъжа да подпише документа. В разногласието се присъединил и татко му.
Обвиняемите му нанесли побой, 28-годишният племенник удрял и сина му, който получил лека телесна щета. След случая не бил подаден сигнал в полицията. Пострадалият се почувствал зле и отишъл в дома на сестра си, с цел да се лекува.
На 24 юни 2020 година здравословното му положение се влошило, околните се обадили в Спешна помощ и повикали кола за спешна помощ. Той бил откаран в болничното заведение, където е открито, че от побоя е получил хематоми на главата. Въпреки незабавната лекарска интервенция и претърпяна интервенция, мъжът е умрял на 27 юни 2020 година, за което е бил подаден сигнал в полицията.
По мотив събраните данни за осъществено съзнателно ликвидиране, неотложно е била разпоредена Специализирана полицейска интервенция на територията на Стара Загора. При нея е открито, че 45-годишната жена и 21-годишният й наследник са съпричастни към осъществените закононарушения. Първоначално те са били открити и арестувани от органите на полицията, а по-късно и привлечени като обвинени.
Данните от следствието сочат, че обвинената се грижела за 10-годишния наследник на племенницата си, която била умряла. Жената желала да замине да работи в чужбина и да вземе със себе си детето, за което й било нужно позволение от 52-годишния мъж, който макар че не бил биологичен татко на детето, по закон се водел негов родител. Понеже той се забавил с пълномощното, тримата отишли в дома му, с цел да го принудят да подпише документа.
Обвиняемите са арестувани за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР